Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı tarafından, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda yürütülen Olağan İlçe Kongreleri başarıyla tamamlandı.

"KARDEŞLİK Kalbimizde, GELECEK Aklımızda" temasıyla gerçekleştirilen kongreler, 1 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla sona ererken, Adana'nın 15 ilçesinde yapılan seçimlerin yüksek katılım, birlik ve beraberlik içerisinde demokratik bir olgunlukla gerçekleştirildiği belirtildi.

Mhp Adana'da 15 Ilçede Kongre Tamamlandı! 4 Yeni Ilçe Başkanı Seçild (2)

15 ilçede tek adayla kongre yapıldı

MHP Adana İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, kongrelerin tamamının teşkilatların ortak iradesi doğrultusunda tek adayla gerçekleştirildiği vurgulandı.

Kongre sürecinde dört ilçede görev değişikliği yaşanırken, Çukurova İlçe Başkanlığı'na Çetin Yüksel, Kozan İlçe Başkanlığı'na Yusuf Seğmen, Pozantı İlçe Başkanlığı'na Sevgi Ayvalı ve İmamoğlu İlçe Başkanlığı'na Atilla Göktaş, delegelerin oylarıyla ilçe başkanı seçildi.

Diğer 11 ilçede ise mevcut ilçe başkanları ve yönetim kurulları yeniden güven tazeleyerek görevlerine devam etti.

AK Parti Adana'da yeni dönem: İl Yürütme Kurulu açıklandı
AK Parti Adana'da yeni dönem: İl Yürütme Kurulu açıklandı
İçeriği Görüntüle

Mhp Adana'da 15 Ilçede Kongre Tamamlandı! 4 Yeni Ilçe Başkanı Seçild (3)

"Teşkilatlarımız daha da güçlendi"

Açıklamada, tamamlanan kongrelerin ardından MHP'nin Adana'daki teşkilat yapısının daha da güçlendiği belirtilerek, göreve seçilen ilçe başkanları ve yönetim kurullarına başarı dilekleri iletildi.

Mhp Adana'da 15 Ilçede Kongre Tamamlandı! 4 Yeni Ilçe Başkanı Seçild (1)

Hakan Yıldırım: "Birlik ve beraberliğimizin en güçlü göstergesi"

MHP Adana İl Başkanı Hakan Yıldırım da kongre sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, teşkilatların birlik ve beraberlik içerisinde örnek bir kongre süreci geçirdiğini söyledi.

Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"15 ilçemizde kongrelerimizi, Genel Merkezimizin 'KARDEŞLİK Kalbimizde, GELECEK Aklımızda' teması doğrultusunda büyük bir olgunluk, kardeşlik ve dava bilinci içerisinde tamamladık. Kongrelerimizin tamamının tek adayla gerçekleştirilmesi, teşkilatlarımızdaki birlik ve beraberlik ruhunun en güçlü göstergelerinden biridir."

Mhp Adana'da 15 Ilçede Kongre Tamamlandı! 4 Yeni Ilçe Başkanı Seçild (4)

Dört ilçede bayrak değişimi yaşandığını, diğer ilçelerde ise mevcut başkanların güven tazelediğini belirten Yıldırım, yeni dönemde tüm teşkilatlarla birlikte Adana'nın her noktasında daha güçlü ve kararlı bir çalışma yürüteceklerini ifade etti.

Yıldırım, kongre sürecine katkı sunan teşkilat mensuplarına ve katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür ederek, kongrelerin MHP teşkilatına, Adana'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni etti.

Kaynak: MHP Adana İl Başkanlığı