Meteoroloji uyardı: Ülkemiz Genelinde Sıcaklıklar Yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ,serin havanın yurdu terk ederek, yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağını duyurdu.

Meteoroloji uyardı: Ülkemiz Genelinde Sıcaklıklar Yükseliyor!
Yayınlama: 01.06.2024
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre,  hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başlayacağını duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre haziran ayının ilk haftasında yurt genelinde hava sıcaklıklarının 6 ila 10 derece arasında mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı raporda şu ifadelere yer verdi:

“Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; geçen hafta boyunca Ülkemizi etkileyen yağışlı ve serin havanın yurdumuzu terk ederek, yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı tahmin edilmektedir.

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonunda Yurdumuzun batı kesimlerinden başlayarak artacağı, hafta ortasına kadar Yurdumuzun batı, iç ve güney kesimlerinde 6 ila 10 derece, Karadeniz sahil kesiminde ise 3 ila 6 derece mevsim normalleri üzerine çıkması beklenmektedir.

Önümüzdeki günlerde Adana’da beklenen en yüksek sıcaklıkların 36-39 derece aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir.”

SAAT 11 İLE 16 ARASINA DİKKAT !

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları konusunda uyardı.

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.