Meteoroloji Uyardı: Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Adana için 31 Ağustos Cumartesi (bugün) günü öğlenden saatlerinden itibaren yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Uyardı: Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Yağış Bekleniyor
Yayınlama: 31.08.2024
A+
A-

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, hava durumu tahmin raporunu yayınladı.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 31 Ağustos (bugün) öğle saatlerinden itibaren Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ı kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 31 Ağustos Cumartesi öğle saatlerinden itibaren Adana’nın kuzey ve doğusu, Mersin’in kuzeyi, Osmaniye, Hatay’ın kuzey ilçeleri (Dörtyol, Payas, İskenderun, Erzin) ve Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

YAĞIŞLAR AKŞAM SAATLERİNDEN SONRA ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Genellikle akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların, Hatay’ın kuzeyinde Pazar günü sabah saatlerine kadar yerel olarak etkili olması bekleniyor.

OLUŞMASI MUHTEMEL RİSKLERE KARŞI DİKKAT!

Meteoroloji beklenen yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, dolu yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini konusunda uyardı.

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.