Mersin’de vatandaşlar doğa yürüyüşünde buluştu

Mersin’de ‘Yenişehir’de Hareket Zamanı’ sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüşe vatandaşlar ilgi gösterdi.

Mersin’de vatandaşlar doğa yürüyüşünde buluştu
Yayınlama: 01.06.2024
A+
A-

Mersin’in Yenişehir Belediyesi, vatandaşları spor yapmaya ve sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla doğa yürüyüşü düzenledi.

Yenişehir Belediyesi tarafından Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Mersin Şubesi iş birliğinde organize edilen doğa yürüyüşünde vatandaşlar bir yandan doğanın keyfini çıkarırken aynı zamanda sağlıklı bir aktivite yapma fırsatı buldu. Yenişehir Belediyesi önünden servislerle başlangıç noktasına taşınan vatandaşlar, Kocahamzalı Mahallesi’nden yürüyüşe başladı. Yaklaşık 6 kilometre boyunca doğayla iç içe gerçekleşen yürüyüş, Çukurkeşlik Mahallesi’nde sona erdi.

“Bu tür etkinlikler hem bireysel, hem de toplum sağlığı için önemli”

Yürüyüşe katılan Başkan Abdullah Özyiğit, doğada, temiz hava eşliğinde, bir yandan spor yaparken, diğer yandan da günlük stres ve kaygılardan uzaklaşma fırsatı bulduklarını dile getirdi. Amaçlarının her yaştan ve her kesimden insanın spor yapmasını ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamak olduğunu açıklayan Özyiğit, “Sporun yaşamımızdaki yeri tartışılmaz. Fiziksel sağlığımızı korumak ve sosyal bağlarımızı güçlendirmek için spor vazgeçilmez bir unsurdur. Günümüzde hızlı yaşam temposu ve teknolojinin getirdiği hareketsiz yaşam tarzı, birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Oysa ki düzenli olarak yapılan fiziksel aktiviteler, sadece beden sağlığımızı değil, ruhsal ve zihinsel sağlığımızı da olumlu yönde etkiler. Bugün gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşü, bizlere spor yapmanın ne kadar keyifli ve aynı zamanda ne kadar kolay olabileceğini gösteriyor” dedi.

Bu tür etkinliklerin hem bireysel, hem de toplum sağlığı için son derece önemli olduğunu vurgulayan Özyiğit, vatandaşların sağlıklı yaşam alışkanlıklarını desteklemek için çeşitli spor faaliyetleri ve etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.