MEB Müjdeyi Verdi: Ücretsiz Yaz Okulları Başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı, spor, görsel sanatlar, müzik ve bilim alanlarında yaz okulu açılacağını duyurdu.

MEB Müjdeyi Verdi: Ücretsiz Yaz Okulları Başlıyor
Yayınlama: 14.06.2024
Düzenleme: 13.06.2024 17:11
A+
A-

Milyonlarca ebeveyn her yaz olduğu gibi bu yazda çocukları için yaz okulu arayışına girdiği esnada Millî Eğitim Bakanlığı’ndan beklenen müjde geldi. Millî Eğitim Bakanlığı yaz aylarında öğrencilere yönelik eğitim fırsatlarını genişletiyor. MEB tarafından yapılan duyuruya göre, 2. Sınıf öğrencilerinden başlayarak tüm öğrenciler için yaz okulları başlayacak. 1 Temmuz itibariyle “spor”, “görsel sanatlar”, “müzik” ve “bilişim” olmak üzere 4 ayrı dalda ücretsiz yaz okulları açılacak.

1 Temmuz itibari ile açılacak olan yaz okulları, öğrencilere farklı alanlarda yeteneklerini geliştirme ve yeni beceriler kazanma fırsatı yaratacak. Bunun yanı sıra orta öğretim 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencilere akademik derslere destekleme ve sınavlara hazırlama kursları da geliştirilecek.

KURS ÜCRETİ YOK

MEB tarafından 1 Temmuz’da açılacak ve 2. sınıftan 12. Sınıfa kadar öğrencileri spor, görsel sanatlar, müzik, bilişim alanlarında destekleyecek olan kurslar tamamen ücretsiz olacak. Bu dersler, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından seçilecek eğitim kurslarında gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yaz okulları öğrencileri tatillerinden mahrum etmemek adına saat 13.30’dan sonra başlayıp hafta da 5 gün olacak şekilde programlanacak. Öğrencilerin seçtiği alanda ki derslere göre kurs süreleri 4 hafta ila 8 hafta arasında değişkenlik gösterecek.

4 ANA DALDAN OLUŞAN DERSLERİN İÇERİKLERİ ŞU ŞEKİLDE:

Spor Dersleri: Atletizm, Basketbol, Okçuluk, Futbol, Yüzme, Voleybol, Hentbol, Masa Tenisi, Halk Oyunları ve Satranç

Görsel Sanatlar dersleri: Resim, Ebru, Sanat ve Tasarım, Hat Sanatı ve Fotoğrafçılık

Müzik Dersleri: Gitar, Keman, Piyano/Org, Bağlama/Saz, Ud/Kanun, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Melodika

Bilim Dersleri: Yazılım, Robotik Kodlama, Ofis Programları, Arduino Programları, Bilgisayarda doküman hazırlama, Bilgisayar

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.