KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARI BAŞLADI

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2024 ön lisans sınavı süreci bugün başlıyor. İki yıllık meslek yüksek okulundan mezun olan adayların katılabileceği KPSS başvurusu ve sınavı ne zaman?

KPSS ÖN LİSANS BAŞVURULARI BAŞLADI
Yayınlama: 13.06.2024
Düzenleme: 13.06.2024 10:46
A+
A-

KPSS ön lisans başvuracak vatandaşların bekleyişi son buldu.İki yılda bir düzenlenen KPSS ön lisans sınavında başvuru tarihleri ÖSYM tarafından yayımlandı.

ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden yapılacak olan başvurular, vatandaşların sınav ücretini yatırmasının ardından tamamlanacak. 2024 KPSS ön lisans sınavı için başvurular 13 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında ösym.gov.tr adresinden yapılacak. Geç başvurular ise 9-10 Temmuz günleri arasında olacak.

KPSS lisans sınavlarının hemen ardından gözler ön lisans sınavına çevrildi. Başvurusu 13 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek KPSS ön lisans sınavı ise 1 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak.  Sınava İlişkin sonuçlar ise 20 Eylül tarihinde açıklanacak.

Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Uygulamasından yaptıktan sonra KPSS sınav ücretini anlaşmalı bankaların ATM’lerinden, banka şubelerinden veya internet bankacılığından ödeyip başvurularını tamamlayabilirler.

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.