Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, U11 Serbest Güreş Milli Takımı kampında bulunan genç güreşçileri ilçede ağırladı.

Kozan’a gerçekleştirilen ziyaret kapsamında genç sporculara ilçenin tarihi ve kültürel değerleri tanıtılırken, Türk güreşinin önemli isimlerinden dünya şampiyonu İsmet Atlı’nın adına yapılan Er Meydanı ve Müzesi de ziyaret edildi.

Milli takım kampında çalışmalarını sürdüren genç sporcular, gerçekleştirilen geziyle hem Kozan’ın tarihi dokusunu tanıdı hem de Türk güreşinin önemli isimlerinden İsmet Atlı’nın spor hayatına dair izleri yakından görme fırsatı buldu.

Kozan’da U11 Güreş Milli Takımı Sporcularına Anlamlı Ziyaret (2)İsmet Atlı’nın Anısına Er Meydanı ve Müze Ziyareti

Ziyaretin en anlamlı duraklarından biri İsmet Atlı’nın anısına oluşturulan Er Meydanı ve Müzesi oldu.

YENİ Parti Karataş İlçe Başkanlığı binası törenle açıldı
YENİ Parti Karataş İlçe Başkanlığı binası törenle açıldı
İçeriği Görüntüle

Dünya şampiyonu güreşçi İsmet Atlı’nın Türk sporundaki önemli başarılarının genç kuşaklara aktarılması amacıyla oluşturulan merkezde milli sporcular tarihi ve kültürel bir gezi gerçekleştirdi.

Genç güreşçilerin, kendilerinden önce Türk güreşine önemli başarılar kazandıran sporcuların hikâyelerini tanımalarının, spor kültürünün gelecek nesillere aktarılması açısından da önem taşıdığı belirtildi.

Kozan’da U11 Güreş Milli Takımı Sporcularına Anlamlı Ziyaret (1)Genç Güreşçilere Kozan’da Anlamlı Buluşma

U11 Serbest Güreş Milli Takımı’nda yer alan genç sporcuların Kozan ziyareti, spor ve kültürün bir araya geldiği anlamlı bir buluşmaya dönüştü.

Kozan’ın tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıyan sporcular, aynı zamanda güreş sporunun ilçedeki geçmişi ve önemi hakkında da bilgi sahibi oldu.

Genç sporcuların milli takım kampı sürecinde Kozan’da ağırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Atlı, şampiyon sporcuları ilçede görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

“Şampiyon Sporcularımızı Ağırlamaktan Mutluyuz”

Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, genç güreşçilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, milli sporcuları Kozan’da ağırlamanın kendileri için büyük mutluluk olduğunu belirtti.

Başkan Atlı, genç sporcuların hem Kozan’ı tanımaları hem de dünya şampiyonu İsmet Atlı’nın hatırasını yaşatan Er Meydanı ve Müzesi’ni ziyaret etmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Kozan ve Güreş Bir Arada

Kozan’ın güreş sporuyla olan bağının genç sporculara aktarılması açısından gerçekleştirilen ziyaret dikkat çekti.

Türk güreşinin önemli isimlerinden İsmet Atlı’nın adının yaşatıldığı Er Meydanı ve Müzesi, genç sporcular için yalnızca bir ziyaret noktası değil, aynı zamanda geçmişten günümüze uzanan spor mirasının tanıtıldığı önemli bir merkez oldu.

U11 Serbest Güreş Milli Takımı sporcularının Kozan ziyareti, gençlerin tarihi ve kültürel değerlerle buluşmasına katkı sağlarken, ilçenin spor kimliğinin de ön plana çıkmasına vesile oldu.

Kaynak: Haber Merkezi