Kozan’da tarımsal üretimin verim ve kalitesini korumak amacıyla bitkisel üretim ve hayvancılık işletmelerine yönelik kontrol, bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları devam ediyor.
Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan teknik personeller tarafından yürütülen saha çalışmalarında, üretim alanlarında hastalık ve zararlı kontrolleri gerçekleştiriliyor. Üreticilere, karşılaşabilecekleri sorunlara yönelik doğru uygulama yöntemleri hakkında bilgi verilirken bitki sağlığının korunmasına ilişkin tavsiyelerde bulunuluyor.
Üretim alanlarında hastalık ve zararlı kontrolleri yapılıyor
Saha ziyaretlerinde bitkisel üretim yapılan alanlar incelenerek hastalık ve zararlıların tespitine yönelik kontroller gerçekleştiriliyor. Teknik ekipler tarafından üreticilere, hastalık ve zararlılarla mücadelede kullanılabilecek doğru yöntemler, uygulama zamanı ve bitki sağlığının korunması konusunda bilgilendirme yapılıyor.
Çalışmalarla birlikte üreticilerin bilinçlendirilmesi, yanlış uygulamaların önüne geçilmesi ve tarımsal üretimde verim kayıplarının azaltılması hedefleniyor.
Akdeniz Meyve Sineğiyle mücadele anlatılıyor
Kozan’da yürütülen çalışmalar kapsamında Akdeniz Meyve Sineği ile mücadeleye de özel önem veriliyor. Teknik personeller tarafından hayvan gübreliklerinin üzerinin uygun şekilde kapatılması konusunda üreticilere bilgi veriliyor.
Bu uygulamayla gübreliklerde sera etkisi oluşturularak zararlının üreme döngüsünün engellenmesi amaçlanıyor. Üreticilere, mücadelenin etkin şekilde yürütülebilmesi için gübreliklerin kapatılması ve gerekli önlemlerin zamanında alınmasının önemi aktarılıyor.
Üreticilere rehberlik desteği veriliyor
Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tarımsal üretimde verim ve kaliteyi korumak amacıyla bilgilendirme ve yayım faaliyetlerini sürdürüyor. Bitkisel üretim ve hayvancılık işletmelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla üreticilerin karşılaştıkları sorunlara yerinde çözüm sunulması hedefleniyor.
Kontrol ve rehberlik faaliyetlerinin, üretim sezonu boyunca sahadaki ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceği bildirildi.




