Sudenaz Karadağ'dan Adana'ya birincilik gururu
Sudenaz Karadağ'dan Adana'ya birincilik gururu
İçeriği Görüntüle

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Tufanpaşa Mahallesi’nde konut, cami, park, trafo ve yol alanlarını kapsayan imar planı değişikliği kabul edildi.

285 ada 9, 10, 109 ve 110 parseller için hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 15 Ekim 2026 tarihli ve 258 sayılı kararıyla oy çokluğuyla onaylandı.

Konut alanı azaldı, dört kat koşulu korundu

Düzenlemede konut alanları için mevcut yapılaşma koşulları korundu. Buna göre parsellerde ayrık nizam dört kat, 0,35 taban alanı katsayısı ve 1,40 emsal koşulları geçerli olacak.

Ön bahçe mesafesi 5 metre, komşu parsellerden çekme mesafesi ise 3 metre olarak belirtildi.

Raporda, mevcut plana göre toplam konut alanının azaltıldığı ve imar adalarının biçimlerinin yeniden düzenlendiği kaydedildi.

Trafo alanı yolun güneyine taşındı

Plan değişikliğinde trafo alanının konumu da yeniden düzenlendi. Planlı 50 metrelik yolun kuzeyindeki trafo alanı, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’nin görüşü dikkate alınarak yolun güneyinde park olarak planlanan bölüme taşındı.

Altyapı raporunun bulunmadığı belirtildi

Komisyon raporunda yer verilen ilgili daire değerlendirmesinde, dosyada Sosyal ve Teknik Altyapı Etki Değerlendirme Raporu’nun bulunmadığı belirtildi.

Aynı değerlendirmede, cami alanının yapılaşma koşullarının plan paftasında belirlenmemesinin mevzuata uygun bulunmadığı da kaydedildi.

Komisyonlar teklifin kabulünü oy birliğiyle önerirken, Büyükşehir Belediye Meclisi plan değişikliğini oy çokluğuyla kabul etti.

Muhabir: Yener Ekinci