Adana’nın Kozan ilçesinde dün akşam etkili olan sağanak yağış ve dolunun ardından meydana gelen sel felaketi, bölgede büyük zarara yol açtı. Taşan Tabak Deresi nedeniyle Karabuzağı Mahallesi Döşeme mevkiinde yollar su ve çamurla kaplanırken, hayvancılıkla geçimini sağlayan aileler de mağdur oldu.

Selden en çok etkilenenlerden biri olan besici Hayriye Özcan, 1 inek, 1 keçi ve 2 oğlağının telef olduğunu belirterek gözyaşı döktü.

Kozan’da Besici Kadın Isyan Etti “Sel Ahırı Aştı, Kurtaramadım” (2)

Cafer Boyraz Misis'te muhtarlarla buluştu
Cafer Boyraz Misis'te muhtarlarla buluştu
İçeriği Görüntüle

“Bir anda sel geldi, ahırın üstünü aştı”

Yaşadığı anları anlatan Özcan, yağışın kısa sürede sele dönüştüğünü belirterek, “Süt sağımı yapıyordum, eşim uyardı. Sütü bırakıp kendimi kurtarmaya çalıştım. Bir anda sel geldi, ahırın üstünü aştı. Hayvanlar nefes almak için boyunlarını kaldırıyordu. Mahşer yeri gibiydi” dedi.

Kozan’da Besici Kadın Isyan Etti “Sel Ahırı Aştı, Kurtaramadım” (3)

“Hayvanlarım yaralandı, bazılarını kaybettim”

Sel sırasında hayvanlarının büyük zarar gördüğünü ifade eden Özcan, “Her yer kayaydı, hayvanlarım yaralandı. Ölen ineğim de yara bere içindeydi. Hava karardı, hiçbir yer görünmüyordu. Her yer toz duman gibiydi” diye konuştu.

Kozan’da Besici Kadın Isyan Etti “Sel Ahırı Aştı, Kurtaramadım” (1)

“Böyle bir afet görmedim”

Yaşadığı korkuyu halen atlatamadığını dile getiren Özcan, “Geceden beri uyuyamadım, hala titriyorum. 50 yaşındayım, böyle bir şey görmedim. Kuzularım yavrulamıştı, sel götürdü. Ölüsünü bile bulamadım. Küçükbaş hayvanların bulunduğu avlunun duvarları yıkıldı. Çok büyük bir afetti” ifadelerini kullandı.

Sel felaketinin ardından bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İHA