KÖKESMER, “EMEKLİLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ”

Genel Merkezi Adana’da bulunan Anadolu Emekliler Derneği, emekli maaşlarındaki artışlara sert tepki gösterdi.

KÖKESMER, “EMEKLİLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ”
Yayınlama: 19.07.2024
A+
A-

Anadolu Emekliler Derneği Genel Başkanı Mustafa Kökesmer, milyonlarca emeklinin bir kez daha hüsrana uğradığını bildirdi. Kökesmer, açıklanan rakamlarla emeklilerin açlığa, sefalete mahkûm edildiğini söyledi.

Genel Başkan Kökesmer, Adana şubeleri adına da yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmesinin bir anlam ve değer ifade etmediğini dile getirdi. TÜİK’in Haziran enflasyonunu düşük göstererek emekli maaşlarına yüzde 24.75 artış yapıldığını anımsatan Anadolu Emekliler Derneği Genel Başkanı Mustafa Kökesmer, “Ancak bu artıştan kök maaşları 7 bin 710 lira olan emeklilerin yararlanamadığını söyledi.

Bununla birlikte yüzde 24.75’lik zamdan faydalanamayan emekliler için bir düzenlemenin gündeme geldiğini belirten Genel Başkan Kökesmer, “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan tarafından maaşı 10 bin liranın altında olan emeklilerimiz için yapılan 2 bin 500 kiralık artış yani devlet desteği ile maaşlar 12 bin 500 liraya yükseltildi. Ancak günümüz şartlarında bu artış bir anlam ve değer ifade etmemektedir” dedi.

Maaşı 10 bin liranın üzerinde olan emeklilerin de yüzde 24.75’lik artışla 13 bin liranın biraz üzerinde maaş alacağına dikkat çeken Kökesmer, “Bırakın marketi en ucuz mahalle pazarında bile meyvenin sebzenin yanına yaklaşamayan emekliler torunlarının yüzüne bakamaz hale geldiler. Biz emekliler yine açlığa, sefalete mahkûm edildik. Buradan Anadolu Emekliler Derneği Genel Merkezi ve tüm şubelerimiz olarak emekli maaşlarının en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep ediyoruz” çağrısında bulundu.

Kaynak: ANADED / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.