KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİNDE DÜZENLEME YAPILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kısa çalışma ödeneği yönetmeliğinde önemli düzenlemeler yaptı.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİNDE DÜZENLEME YAPILDI
Yayınlama: 11.06.2024
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneğine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Yönetmelikte, İşsizlik Sigortası Kanununa göre sigortalı sayılan kişileri hizmet akdine tabi olarak çalıştıran işverenin, genel ekonomik, sektörel veya bölgesel kriz, genel salgın ile zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerini geçici olarak önemli ölçüde azaltması veya işyerinde faaliyeti tamamen veya kısmen geçici olarak durdurması hallerinde, sigortalılara kısa çalışma ödeneği ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlendi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN YARARLANMA KOŞULLARI NELERDİR?

Sigortalının kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olması ve son üç yılda en az 450 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekiyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN MİKTARI VE ÖDENMESİ NE KADAR? 

Yönetmelik kapsamında yapılan bir düzenlemede çalışma ödeneğinin miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının % 150’sini geçmemek üzere, sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının % 60’ı düzeyinde olacak.

Kısa çalışma ödeneğinin süresi 3 ayı aşmamak üzere kısa çalışma süresi kadardır.

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.