Kesim az olunca ciğer fiyatları zirve yapar !
Adana Kasaplar Çarşısı’ndaki esnaflar fiyatlar hakkında önemli açıklamalarda bulundular.
Adana Kasaplar Çarşısı’ndaki esnaflar fiyatlar hakkında önemli açıklamalarda bulundular.

Halk pahalılık nedeniyle temel ihtiyaçlarını bile almakta zorlanırken, el yakan et ve sakatat fiyatlarını araştırdık.Kasaplar Çarşısı’ndaki esnaflar sattıkları ciğerden para kazandıklarını belirtti.
Adana Kasaplar Çarşısı esnafı her ne kadar dertli olsa da satılan ciğerlerden para kazandıklarını ifade ederek, büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimindeki azalmanın sakatat fiyatlarını zirveye taşıyacağını söyledi. Vatandaşlarımızın Kasaplar Çarşısı’na gelerek her şeyin yarısını aldıklarını ifade eden esnaflar, “Bakın kuzu ciğerini 650 ile 700 tl arasında satıyoruz.Bütün dükkanları gezebilirsiniz. Biz bu sattığımız ciğerden para kazanıyoruz, helal olsun.Vatandaşın bu ciğeri almaya gücü yetmiyor. Ciğere zam gelecek diyorlar, böyle bir şey şu anda yok. Çünkü vatandaşın alım gücü fazla olmadığı için yeri geliyor siftah etmeden dükkan kapattığımız günler oluyor. Sadece restaurantlar ve kebapçılar alıyor. Fakat işin ilginç yanı ise işte orada fiyatlar yükseliyor. Sakatat olarak tüm mumbarı 200 TL’ye satıyoruz. Şırdan zaten yok ve diğer şehirlerden geliyor.Bu yüzden pişirilmiş şırdan fiyatları da yükseldi.Sıkı bir denetim ve kontrol yapılsa gerçekten fiyatlar düşer, vatandaş ciğer kebap yer, Adana kebap yer ve eskiden olduğu gibi iki üç adet şırdan yer. Mumbarın porsiyonu 300 TL olmuş ve vatandaş nasıl yiyeceğinin hesaplarını yapıyor” diye vurguladı.
VATANDAŞ CİĞER KEBABINI ÖZLEMİŞ
Türkiye’nin hiçbir kentinde olmayan meşhur ciğer kebabına, kimyon atarak sabahın ilk ışıklarında yediği tek şehir Adana’dır. Böyle bir yerde Kasaplar Çarşısı’ndaki esnaflar şunu öneriyor “Satılan kuzu ciğerinin gerçek fiyatı olan 650 TL’ye alarak, evinizde veya piknik yerlerinde kendiniz yapın.Bir kilo ciğerden en az on porsiyon çıkar.Dışarı ile hesapladığınızda çok karlı olacak.Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz gelin Kasaplar Çarşısı’na gezin, fiyatları sorun, ondan sonra alın.”tavsiyesinde bulundular.
SATIŞ OLMADAN HAYVAN KESİLMİYOR
Gazetemizin yaptığı araştırma sonucunda esnaflar hem tüketim, hem de üretim sürecindeki bu değişimi çarpıcı ifadelerde bulunarak şunları söyledi, “Fiyatların yükselmesi alım gücünü ciddi şekilde düşürdü.Fiyatlar yükseldiğinden dolayı alışverişler bir hayli düşüyor. Satış olmadan hayvan kesilmiyor. Vatandaş bir kilo almak yerine yarım kilo veya 250 gram alıyor. En ucuz olan ürünleri tercih ediyor. Böbrek, yürek ve dana kuyruk eti en ucuz sakatat ürünleri bunlar”
Kaynak: Özel Haber / Yasemin Güç