Adana’da bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın detayları, Sheraton Grand Hotel Adana’da düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı. Toplantıya Adana Valisi Mustafa Yavuz, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer, karnavalın fikir önderi Ali Haydar Bozkurt, yerel yöneticiler, oda başkanları, Karnaval Komitesi ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Adana Demirspor'da yeni sezon mesaisi başladı
Adana Demirspor'da yeni sezon mesaisi başladı
İçeriği Görüntüle

Karnaval Masaya Yatırıldı Adana’da Önemli Toplantı (4)

Adana Valisi Mustafa Yavuz, karnavalın süresinin yoğun ilgi ve yağışlı hava koşulları nedeniyle 8 Nisan Çarşamba akşamına kadar uzatıldığını açıkladı.

Karnaval Masaya Yatırıldı Adana’da Önemli Toplantı (1)

"Adana’nın da kendine özgü bir ruhu var"

Adana Valisi Mustafa Yavuz, " Bir şehir hayal edin: Sokaklarında çiçekler açıyor. O şehirde insanların bir festival düzenlediğini; kültürel etkinlikleri, sanatı ve gastronomi lezzetlerini, zaman zaman büyük bir coşku içinde, o çiçeklerin arasında ve kokular eşliğinde deneyimlediklerini düşünün. Aslında 81 ilimizi gezdiğinizde, bir şehre girişinizden ayrılışınıza kadar mutlaka bir şeyler hissedersiniz. Adana’nın da kendine özgü bir ruhu var. Bu ruh; heyecan, coşku, mertlik, misafirperverlik ve sıcaklıktır. Hem iklimi hem de insanlarının sıcaklığı, bu şehrin ruhunu oluşturur. Aynı zamanda şehirlerin birer marka değeri vardır. Bu değerleri yalnızca tanıtmak değil, aynı zamanda sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak gerekir. Adana; tarihi, kültürü, sanayisi, sineması ve tiyatrosu gibi birçok özelliğiyle marka bir şehirdir. Bizim bu marka değerlerimize sahip çıkmamız lazım" dedi.

Karnaval Masaya Yatırıldı Adana’da Önemli Toplantı (5)

"Adana’da yılın en güzel zamanı geldi"

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Güngör Geçer, “Adana’da yılın en güzel zamanı geldi. Bizim için Portakal Çiçeği Karnavalı, bir etkinliğin ötesinde; bir şehrin kendisini dış dünyaya anlatma biçimidir. Toros Dağları’nı, sahillerini, yaylalarını, Çukurova’sını ve nehirlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmasıdır. Portakal çiçeğinin sahibi ne bir kurumdur ne de bir kuruluş; o Adana’nındır, Adanalılarındır. Sokaktaki çocuk, tezgahtaki esnaf, üreten sanatçı; Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konuklarla birlikte bu festivalin büyümesine katkı sağlıyor. Festivalimiz her yıl kendini aşarak büyümeyi sürdürüyor. Karnaval boyunca yüzler gülüyor, ekonomi canlanıyor. Kentimizin turizm potansiyeli katlanarak artıyor ve çeşitleniyor. Şehrimizi yalnızca gastronomisiyle değil; festivalleri, spor etkinlikleri, film festivalleri, fuarları ve doğa turizmiyle de tanıtıyoruz. Görevimiz çok net: Bu alanı açmak, kolaylaştırmak ve herkesin kendini bulabileceği bir ortam oluşturmak. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanın önünü açan enerjiyi kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Karnaval Masaya Yatırıldı Adana’da Önemli Toplantı (2)

"Amacımız, Nisan ayında Adana sokaklarında olmanın güzelliğini hatırlatmak"

Fikir önderi Ali Haydar Bozkurt, “Böylesine büyük bir organizasyon, ancak kentin tüm birimleri ve halkının bir araya gelmesiyle başarıya ulaşabilir. Uluslararası bir marka olduğumuz için buna uygun hazırlıklar yapmaya gayret gösterdik. Bu karnavalın çıkış noktasını, ‘Nisan’da Adana’da’ markasıyla bir kez daha hatırlamamız gerekiyor. Amacımız, Nisan ayında Adana sokaklarında olmanın güzelliğini hatırlatmak. Adana, Nisan ayında portakal çiçeği kokularıyla dolduğunda baharın geldiğini müjdeler. Karnaval için Adana’ya gelen turistler artık Kapadokya’ya da gidiyor, çevre illeri de geziyor. Bu durum, etkinliğin giderek bölgenin ve ülkemizin güzelliklerinin tanıtımına katkı sağladığını gösteriyor. Özellikle Nisan’ın ilk haftasında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde, gelen ziyaretçilerin çiçekleri görmesini amaçlıyoruz. Gelemeyenler için ise önümüzdeki 2-3 hafta boyunca çiçeklerin açmaya devam ettiğini hatırlatarak onları da Adana’ya davet ediyoruz. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Çağlacan Kurt