“KARİYER VE MESLEKİ EĞİTİM GÜNLERİ” BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Avrupa Birliği finansal desteği ve KFW iş birliğinde yürütülen “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal...

“KARİYER VE MESLEKİ EĞİTİM GÜNLERİ” BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Yayınlama: 20.05.2024
Düzenleme: 20.05.2024 14:19
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Avrupa Birliği finansal desteği ve KFW iş birliğinde yürütülen “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP)” kapsamında 21-23 Mayıs 2024 tarihleri arasında “Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri” Adana TÜYAP Fuar Merkezinde düzenlenecek.

TÜYAP ta açılacak olan “Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri” ile alakalı Adana Öğretmen Evinde basın toplantısı düzenlendi. Düzenlen basın toplantısına Adana Millî Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Meslekî ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi 2 İletişim Eda Zaloğlu ve basın mensupları katıldı.

Adana Millî Eğitim Müdürü Hasan Tevke konuşmasına başlarken şu ifadelere yer verdi:

“Bugün ki toplantımızın konusu yarın TÜYAP ta yapacak olduğumuz mesleki istihdam fuarı ile ilgili. Bir çok yerde yaptığım konuşmalarda mesleki eğitimin herkesin dediği gibi aslında bir memleket meselesi oldu. Bir istiklal ve istikbal meselesi olduğunu. Çünkü geçmiş tarihimize şöyle bir bakarsak bizim mesleki eğitimde, sanatkar ve zanaatkârlar yetiştirmediğimiz zaman ülkemizin düştüğü durum, sıkıntılar çok basitçe örnek vermek istiyorum. İstanbul fetih edilirken kendi topumuzu kendimiz yapıyorduk. Kendi havan topumuzu da ilk defa İstanbul fetih edilirken havan topumuzu kendimiz yaptık. Ama aynı Osmanlı bilhassa yıkılma devrine girdiği zaman halkın arasında bir söz vardı. Çocuğunu ya zabit yapacaksın ya katip yapacaksın.”

TEVKE, “SİZİN NEYE İHTİYACININ VAR, BUNUN TESPİTLERİNİ YAPTIK”

Hasan Tevke, “Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Adana’da hangi alanda ihtiyaç varsa bu işi yapanlarla odalarla, esnafla iç içe sizin neye ihtiyacının var, bunun tespitlerini yaptık. Bu alanda da eksiklerini gidermek, öğrencilerimizi bu alana yönlendirmek için çalışmalarımızı hızlandırdık. Eğitimin Adana’nın çok büyük bir teveccühü var. Biz bunun içinde diğer hayırseverlerimiz içinde bir çalışmamız var o çalışmamız bittiği zaman onu da paylaşacağız” dedi.

EDA ZALOĞLU “TÜRKİYE’NİN NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNÜ VE İSTİHDAM KAPASİTESİNİ ARTTIRMAYI HEDEFLEDİK

Meslekî ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi 2 İletişim Uzmanı Eda Zaloğlu, “2018 Yılında Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz öncülüğünde bu projeyi hayata geçirdik. Proje birkaç nedenden dolayı hayata geçirildi. 1. Neden bizler bu proje ile birlikte gençlerin mesleki eğitime teşfik etmek için projeyi hayata geçirdik. İstihdam olaylarını arttırmak üzere hayata geçirdik. Özellikle mesleki etkinlikler ve beceriler geliştirmek için hayata geçirdik. Bugün konuştuğumuz en önemli konu yetkinlik ve beceriler konuları. Türkiye’nin nitelikli iş gücünü ve istihdam kapasitesini arttırmayı hedefledik” diyerek ifade etti.

İletişim Uzmanı Zaloğlu, “Avrupa birliği tarafından finanse ediliyor. Alman Kalkınma Bankası tarafından,  Milli Eğitim Bakanlığımızdan ortak işbirliği içerisinde yürütülüyor. 2018 Yılında başladı. Şimdi projenin 2. fasını uyguluyoruz. Şimdiye kadar Türkiye’de toplam 125 milyon Avro destek sağlandı. Şuan Türkiye’de 15 ildeyiz. Burada hem doğu illerimiz var, hem batı illerimiz var. Genel coğrafyada epey  kalabalık  Bursa, Kocaeli, İzmir, Ankara İstanbul, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa gibi çeşitli illerde projeyi yürütüyoruz. Projenin 4 tane saç ayağı var. Bunlardan en önemlisi olan ekipman ve alt yapı destekleri” dedi.

ZALOĞLU, “HER OKULUMUZ KENDİ PERFORMANSINI SERGİLEYECEK”

İletişim Uzmanı Zaloğlu konuşmasını sonlandırırken yarın yapılacak fuar hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Yarın ‘Kariyer ve Mesleki Eğitim Günleri’nde hem firmaların hem de okullarımızın stantları olacak. Toplamda 47 tane stant olacak. Okullarımız mesleki performansları da sergileyebilecek. Robot getirecekler. Her okulumuz kendi performansını sergileyecek.”

Kaynak: Özel Haber - Meryem Ünal/ Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.