Başkan Karataş: Karataş, Adana’nın çok kıymetli bir ilçesidir

Toros Medya Grup Kurucusu Erden Arat ve Toros ekibi Karataş Belediye Başkanı’na ziyarette bulundu.

Başkan Karataş: Karataş, Adana’nın  çok kıymetli bir ilçesidir
Yayınlama: 08.09.2024
Düzenleme: 08.09.2024 16:05
A+
A-

Toros Medya Grup Kurucusu Erden Arat, Toros Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnci Yılmaztürk ve beraberindeki çalışma arkadaşları Karataş’ın çiçeği burnunda Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş’a ziyarette bulundular. Toros ailesini makamında ağırlayan Başkan Karataş, hem içten ve sıcak sohbetiyle nazik bir ev sahipliği yaparken, hem de Adana’nın incisi Karataş hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Karataş’ın gelişmesi ve cazibe merkezine dönüşmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Karataş, şunları kaydetti; “Karataş tarihi açıdan Adana’nın çok kıymetli bir ilçesidir. Şu anda kazısı devam eden M.Ö 7. yy. ait Magarsus Antik Tiyatro bulunmakta. Bu kazı çalışması ile Karataş’ın turizminin gelişmesine yönelik çalışmalar sağlanacak.Karataş tarihi ile, doğası ile, denizi ve güneşi ile pek çok güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Biz de bu güzellikleri daha da ortaya çıkararak, Karataş’ı turistlerin uğrak noktası yapmayı hedeflemekteyiz. Başka şehirlerde yaşayan vatandaşların bazılarının Adana’da bir deniz olduğundan bile haberi yok. Bizim ise amacımız, hem Karataş’ı iyi bir şekilde tanıtmak, hem de yerli yabancı pek çok vatandaşı ilçemizde ağırlayarak hem ilçe ekonomisine katkı sağlayıp, hem de Karataş’ın güzelliklerini çıplak gözle görmelerini sağlamak.”

“ALTIN KOZA FESTİVALİ’NDE BİZDE YER ALMAK İSTİYORUZ”

Lezzet Festivali ve Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin Karataş’ın tanınırlığı hususunda oldukça yararlı faaliyetler olduğunu kaydeden Başkan Karataş, festivale diğer şehirlerden gelen vatandaşlara Karataş’ı tanıtmak için güzel bir aracı olabileceğini kaydetti. Karataş, “Adana festivalleri ile sık sık anılan bir şehir haline geldi. Lezzet Festivali, Altın Koza Film Festivali, Portakal Çiçeği Festivali gibi bünyemizde kıymetli festivaller barından bir şehir olarak anılıyoruz. Karataş olarak bizler de bu festivallerin bir ayağının Karataş’ta gerçekleşmesinin ilçemiz adına çok kıymetli olacağının farkındayız. Lezzet Festivali ile Karataş’ımızın lezzetlerini tanıtmak, ya da Altın Koza aracılığıyla ilçemizde düzenlenecek bir organizasyonla hem yerli halkımızı mutlu etmek, hem de diğer şehirlerden gelen vatandaşlarımızı ilçemizde ağırlamak bizler için bir onur olur. Bu konuda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile istişare halindeyiz. Başkan Karalar’da, Karataş’ın gelişmesi adına yapılabilecek her türlü çalışma için bizlere destek sağlamaktadır.Şu an ki ilk hedefimiz bu yönde çalışmalar yapmaktır.” şeklide konuştu.

“TURİSTİK TESİSLER İÇİN TEKRAR MİLLİ EMLAK’A BAŞVURU YAPACAĞIZ”

Şu an Şahin Tepesi’nde bulunan hem vatandaşların mesire alanı olarak kullandığı, hem de ailesiyle birlikte keyifli vakit geçirerek denizin tadını çıkarabildikleri Kumluk Tabiat Parkı’nın Karataş’a son derece verimli olduğunu ve bu şekilde alanları çoğaltmak istediklerini kaydeden Karataş, “Karataş’ımız deniziyle ve kumuyla tam bir doğa harikası. Şu an Kumluk Tabiat Parkı’nda hem denizine girerek hem de ağaçların gölgesinde dinlenerek keyifli vakit geçirebiliyor. Ayrıca vatandaşlarımızın doğa ile iç içe konaklayabileceği, çok cüzi fiyatlarda 6 tane bungalov evimiz bulunmakta.  Karataş’ımıza bu şekilde farklı değerler katabilecek projeler gerçekleştirmeyi istememiş. Turistik tesislerin fazlalaşması yönündeki çalışmalarımızda devam ediyor. Bu konudaki projelerin hayata geçebilmesi için de Milli Emlak’a kısa süre içerisinde başvuru yapacağız. Alacağımız olumlu dönüşler sonrasında ise Karataş’ımıza değer katacak, kıymetli projeler üreteceğiz.”

“SAHİLLERİN KULLANIM HAKLARI BELEDİYE’YE AİT DEĞİL”

Başkan Karataş, ilçe Karataş hakkında değerlendirmelerde bulunduğu esnada, vatandaşların en çok şikayetçi olduğu sahillerin düzensiz kullanımına dikkat çekti. Sahillerdeki düzensiz çadırlaşmanın önüne geçmek için çalışmalar kaydettiklerini, fakat sahillerin kullanım hakkının Milli Emlak’a ait olduğuna değinen Başkan Karataş, “Vatandaşlarımızın sahillerdeki düzensiz çadır kullanımı ile ilgili şikâyeti olduğunun farkındayız. Bu konuda hem Karataş halkını, hem de merkezden gelen vatandaşlarımızı, hem de çadırda yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeden konuya bir çözüm üretmeye çalışıyoruz. Fakat sahillerin kullanım hakları Milli Emlak’a ait olduğu için izin almadan müdahale edemiyoruz. Sahillerin bakımları, temizliği, vatandaşların ihtiyaçları gibi konularda sorumluluk Belediyeye ait ve biz bu konuda gayet özenli çalışmalar sergiliyoruz. Sahillerin kullanım hakkının Milli Emlak’tan, Belediye bünyesine almak için gerek Başkan Karalar, gerek biz Karataş Belediyesi olarak düzenli görüşmeler sağlıyoruz. Bu konudaki ısrarımız devam edecek. Sahillerin kullanım hakkının Belediyemiz bünyesine geçmesi halinde ise, bizler zaten sahillerin çevre düzenlemesi hususunda hemen kolları sıvayacağız.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE BORÇLARINI ÖDEYECEK YENİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Karataş Belediyesi adına önem taşıyan belediye borçlarına da değinen Başkan Karataş, Belediye’nin İller Bankası’dan gelen gelirine kıyasla, maksimum oranda bir borcu olduğunu kaydetti. Başkan Karataş, “Belediye’nin SGK borçlarının bir kısmı, işçi ve memurlara olan borçlar biz Belediye’yi teslim almadan önce arsa satışı yapılarak ödenmiş. Fakat bu maalesef ki bu yeterli bir ödeme değil. Hala 30 milyon liraya yakın bir SGK borcu var. Bunun yanı sıra, yaklaşık 6 ila 7 milyon liraya yakın vergi borçları da var. Bu diğer belediyeler ile kıyasladığımız zaman belki az bir borç gibi görülebilir fakat, Karataş Belediyesi’nin iller Bankası’ndan gelen gelirini düşündüğümüz zaman bir hayli fazla bir borç oluyor. Belediye bünyesinde yaklaşık 210 personel çalışıyor. Bu aslında Karataş Belediyesi için fazla bir personel sayısı. Bu sebeple de takdir edersiniz ki personelin alacakları var. Bizden önceki dönemde çekilen krediler sebebiyle, İller Bankası tarafından maksimum düzeyde kesinti yaşıyoruz. Belediye olarak ortalama ayda 3,5 milyon TL civarında İller Bankası’ndan net gelirimiz bulunmakta. 210 adet personelimize memurumuza, işçimize ve şirket personeline ayda yaklaşık 6 milyon lira maaş ödüyoruz. Dolayısıyla borcumuzu ödeyebileceğimiz yeni projeler hayata geçirebileceğimiz çalışmalar yapmamız gerekiyor. Karataş Belediyesi olarak öncelikli hedefimiz de bu şekilde. Belediyemizi güçlendirme ve Karataş’ımızı güzelleştirme yolunda emin adımlar atmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.