Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Karataş Falezleri’nde yamaç paraşütü yapan sporcuları ziyaret etti. Sporcularla bir araya gelen Başkan Karataş, ilçenin doğal alanlarının spor ve turizm açısından değerlendirilmesine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.
Karataş Belediyesi olarak yamaç paraşütü sporcularına destek verdiklerini ifade eden Karataş, ilçenin sahip olduğu doğal güzelliklerin daha geniş kitleler tarafından keşfedilmesini istediklerini kaydetti.
Falezlerin yamaç paraşütü potansiyeline dikkat çekti
Karataş Falezleri’nin denize uzanan doğal yapısı, manzarası ve uçuşa elverişli konumuyla yamaç paraşütü açısından önemli bir potansiyel taşıdığını belirten Başkan Karataş, bölgenin ilçenin keşfedilmeyi bekleyen değerlerinden biri olduğunu ifade etti.
Karataş, görünümüyle İngiltere’deki dünyaca tanınan falezleri andırdığını belirttiği ve “Dünyanın sonu” olarak adlandırılan bölgenin özellikle gün batımında dikkat çekici bir manzaraya ev sahipliği yaptığını dile getirdi.
Hedef alternatif turizmi geliştirmek
Karataş’ın yalnızca denizi ve sahilleriyle değil, falezleri, doğal güzellikleri, spor olanakları ve manzaralarıyla da ön plana çıkmasını istediklerini vurgulayan Karataş, alternatif turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Yamaç paraşütü sporcularına verilen desteğin de bu çalışmaların bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Karataş, ilçenin doğal değerlerini ortaya çıkarmayı ve geleceğe taşımayı amaçladıklarını kaydetti.
Başkan Karataş, vatandaşları da bölgeyi görmeye davet ederek, “Gelin, Karataş’ta gökyüzüyle denizin buluşmasına tanıklık edin” ifadelerini kullandı.




