Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde dün akşam saatlerinde Çamlıbel Mahallesi kırsalında çıkan orman yangınına müdahale 2. gününde de devam ediyor. Yangının başladığı andan itibaren bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, söndürme çalışmaları hem havadan hem karadan aralıksız sürdürülüyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde yangına 6 helikopter, 17 itfaiye aracı, 38 arazöz, 7 ilk müdahale aracı, 10 su tankı, 15 iş makinesi ve 600'den fazla personelle müdahale ediliyor. Ayrıca Şanlıurfa, Adıyaman, Kayseri, Osmaniye, Gaziantep, Konya gibi çevre illerden de destek ekipleri, iş makineleri ve arazözlerle çalışmalara katılıyor. Yangının etkili olduğu bölgede 3 ev ve 1 ahır kullanılamaz hale gelirken, başka bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

Kahramanmaraş'ta Alevlerle Zorlu Mücadele Yangın 2. Gününde! (3)

Adana Orman Ekibi Sahada: Sıcaklar Arttı, Risk Yükseldi
Adana Orman Ekibi Sahada: Sıcaklar Arttı, Risk Yükseldi
İçeriği Görüntüle

Görgel: “Tüm kurumlarımız seferber”


Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ciddi bir yangınla karşı karşıyayız. Dün 2 helikopterimiz vardı, bugün sayı 6’ya çıktı. Kahramanlarımızdan Allah razı olsun, her bölgede canla başla mücadele ediyorlar,” dedi. Yangının kontrol altına alındığı bazı bölgelerde tahliye edilen vatandaşların evlerine dönmeye başladığı da aktarıldı. Yetkililer, yangının tamamen söndürülmesi ve yeniden alevlenmemesi için soğutma çalışmalarının kritik önemde olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA