Karaman’da bir ortaokulda düzenlenen programda İstiklal Marşı’nın bir bölümünün Arapça okunmasına ilişkin görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından Karaman Valiliği tarafından soruşturma başlatıldı.

Yüreğir Belediyesi savunmasını sundu: Gözler İdare Mahkemesi’nde
Yüreğir Belediyesi savunmasını sundu: Gözler İdare Mahkemesi’nde
İçeriği Görüntüle

Valilikten yapılan açıklamada, 2 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında gerçekleştirilen programda marşın açılışta iki kıtasının Türkçe olarak okunduğu, programın ilerleyen bölümünde ise İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasının Arapça, sonraki sekiz kıtasının ise Türkçe olarak okunduğunun görüntülere yansıdığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu programla ilgili kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından konunun tüm yönleriyle incelenmesi amacıyla programı hazırlayan okul yöneticileri ve sorumlular hakkında Valilik tarafından gerekli soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi. Valilik açıklamasında, sürecin titizlikle yürütüleceği belirtilerek kamuoyuna saygıyla duyurulduğu kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi