İLKLERİN ŞEHRİ ADANA’DA ALMAN DÖNERİ

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak - Yıllarca Almanya’da yaşayan Suphi Yılmaz Adana’ya Alman Dönerini tattırmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yıldır Adana’da Avrupa Döneri...

İLKLERİN ŞEHRİ ADANA’DA ALMAN DÖNERİ
Yayınlama: 18.10.2023
Düzenleme: 18.10.2023 14:31
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Yıllarca Almanya’da yaşayan Suphi Yılmaz Adana’ya Alman Dönerini tattırmaya devam ediyor. Yaklaşık 1 yıldır Adana’da Avrupa Döneri işleten Suphi Yılmaz farklı tatlar ile müşterilerin damak tadına hitap ediyor.

Yılmaz, “Almanya’da ailecek bu iş ile uğraşıyoruz. Gelip bir de burada yapmak istedik ve iş yerimizi açtık.  Bizim zaten bildiğimiz bir iş. Türkiye’ye bir dönüş amacımız vardı. Ablamlarda dönünce bildiğimiz işi yapmak istedik” diyerek ifade etti.

“HEM YERELDEN KAÇMAMAYA HEM DE BİR YENİLİK GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Suphi Yılmaz müşterilerden aldıkları tepkilere değindi; “Yaptığımız dönerlerde kendi soslarımızdan kullanıyoruz. Döner çeşitlerimiz çok farklı olumlu tepkiler alıyoruz. Kendimizi biraz daha geliştirmeye çalışıyoruz. Hem yerelden kaçmamaya hem de bir yenilik getirmeye çalışıyoruz. Şimdilik olumsuz bir tepki almıyoruz müşterilerimizden. Tabii denemeden önce farklı tepkiler alıyoruz ama tadına bakınca tepkiler değişiyor.”

“ASLINDA SERVİS YA DA DÜRÜM ŞEKLİNDE OLUYOR”

Yılmaz Alman dönerinin yapılışından kısaca bahsetti; “Alman Dönerinde bizim ekmeğimiz farklı oluyor. Ekmeğimiz açık şekilde oluyor. Aslında servis ya da dürüm şeklinde oluyor. Açık ekmeğimizin tabanında tavuk var, kendi soslarımızdan sürüyoruz ekmeğin içine öncesinde ise ekmeği kızartarak çıtır bir şekilde oluyor. En sonunda içine salatamızı koyuyoruz ardından da üzerine kendi yaptığımız sosumuz olan yoğurtlu sos, sarımsaklı mayonezimiz var bir de acı sosumuz var bunları koyduktan sonra üstüne somak koyup müşterilerimize sunuyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.