Duran, İsrail'in Suriye'ye yönelik son saldırısına tepki gösterdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail'in Suriye'ye yönelik son saldırısına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Duran, saldırıların sadece Suriye’yi değil, tüm bölgeyi tehdit ettiğini belirtti.

"İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları sadece Suriye’nin istikrar ve güvenliğini değil, bölgemizin tamamının huzurunu hedef almaktadır." diyen Duran, söz konusu eylemlerin Suriye’nin egemenliği ve birliğine açık bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

CHP’de İstanbul krizi! Anıl Tanburoğlu’ndan çok sert çıkış
CHP’de İstanbul krizi! Anıl Tanburoğlu’ndan çok sert çıkış
İçeriği Görüntüle

Açıklamasında Türkiye’nin tutumuna da dikkat çeken Duran, "Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

İsrail’in saldırıları uluslararası alanda da çeşitli tepkilere neden olurken, Türkiye’den gelen bu açıklama bölgedeki gerilimlere karşı diplomatik bir duruş olarak değerlendiriliyor.

1Burhanettinduran Tepki

Kaynak: Haber Merkezi