Gecekondu alev alev yandı, sokağa dökülen mahalleli kediler için gözyaşı döktü

Antalya’da bir otoparkın içinde yer alan gecekondu alev alev yandı, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik müdahalesi ile söndürüldü.

Yayınlama: 07.05.2025
A+
A-

 

Yangın, dün saat 23.00’te Muratpaşa ilçesine bağlı Varlık Mahallesi 179 Sokak üzerinde yer alan bir otoparkın içindeki boş gecekonduda çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında kısa bir süre sonra ise bir patlama oldu. Bir anda alevler gecekonduyu sararken, sokağa dökülen mahalleli de 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım talep etti. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri yangına müdahaleye başladı. Gecekonduya yakın noktada karavan, otomobil ve apartmanların olması yürekleri ağza getirirken, alevler 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınabildi.

Anne ve yavru kediler için gözyaşı döktü

Söndürme çalışmaları esnasında ise bir kadın gecekondu içinde ve etrafında anne kedi ve 4 yavrusunun bulunduğunu belirterek gözyaşı döktü. İtfaiye ekiplerine ricada bulunan kadın, tedirgin gözlerle arama çalışmalarını da takip etti. Mahalle sakini kadın, arama çalışmasını tamamlayan itfaiye erinin kedilerin olmadığını söylemesiyle sakinleşti.

“Büyük bir patlama oldu”

Öte yandan otopark görevlisi Sezai Berk, yangını büyük bir patlama ile duyduklarını belirterek, “Evde oturuyordum, bir anda patlama sesi duyduk. Dışarı çıktığımda gecekondu yanıyordu. O sırada burada motosiklet ile iki kişi kaçıyordu. Madde bağımlıları bazen gelip kalıyorlardı” diye konuştu.

İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlatırken, polis ekipleri de inceleme başlattı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.