Galatasaray’da Victor Osimhen ve Mario Lemina’nın sağlık durumlarına ilişkin beklenen açıklama geldi. Sarı-kırmızılı kulüp, MR ve ileri tetkikleri tamamlanan iki futbolcuda da sağ adduktor (kasık) adale grubunda ileri-orta düzeyde strain, yani kanama ve zorlanma tespit edildiğini duyurdu.
Osimhen ve Lemina, Galatasaray’ın Başakşehir ile oynadığı karşılaşmada yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle mücadeleyi tamamlayamamıştı. Osimhen 33. dakikada oyundan çıkarken, Lemina ise devre arasında kenara gelmişti.
İki yıldızın tedavisi başladı
Galatasaray’dan yapılan açıklamada iki oyuncunun da tedavi süreçlerinin devam ettiği bildirildi. Sağlık kontrollerinde Osimhen ve Lemina’da benzer bölgede ve benzer seviyede sakatlık tespit edildi.
Sarı-kırmızılılarda şimdi gözler iki futbolcunun tedaviye vereceği yanıta ve sahalara dönüş tarihlerine çevrildi.
Osimhen 2-3, Lemina yaklaşık 3 hafta yok
Yapılan değerlendirmelere göre Victor Osimhen’in yaklaşık 2-3 hafta, Mario Lemina’nın ise yaklaşık 3 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Kesin dönüş tarihleri ise tedavi sürecindeki gelişmelere göre şekillenecek.
İki önemli oyuncunun aynı dönemde sakatlanması, Galatasaray’ın önündeki maçlar öncesinde teknik direktör Okan Buruk’un kadro planlamasını da etkileyebilecek.
Singo’nun uyluk arka adalesinde hasar
Wilfried Singo da antrenman sırasında sağ dizinin arka bölümüne aldığı darbe nedeniyle sağlık kontrolünden geçirildi. Oyuncunun MR dahil ileri tetkikleri Acıbadem Maslak Hastanesi’nde gerçekleştirildi.
Yapılan kontroller sonucunda Singo’nun sağ uyluk bölgesindeki biceps femoris adale grubunda tendon ve kası ilgilendiren hasar ile kanama tespit edildi. Fildişili oyuncunun en az 3 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyır.




