Adana’da 3 yıl önce meydana gelen heyelanda dört öğretmenin hayatını kaybettiği Feke-Saimbeyli kara yolunu daha güvenli ve konforlu hâle getirmek amacıyla başlatılan tünel çalışmaları sürüyor.
Yaklaşık 4,8 milyar lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje kapsamında biri 1350, diğeri 2 bin 550 metre uzunluğunda iki tünel inşa ediliyor.
Kazı ve zemin güçlendirme çalışmaları yapılıyor
Feke’nin Sülemişli bölgesindeki 1350 metrelik tünelin şantiyesinde kazı, kaya tahkimatı ve zemin güçlendirme çalışmaları yürütülüyor.
Toplam uzunluğu 3 bin 900 metreyi bulan tünellerin tamamlanmasıyla heyelan riski bulunan güzergâhta ulaşım güvenliğinin ve sürüş konforunun artırılması hedefleniyor.

Dört öğretmen hayatını kaybetmişti
Feke-Saimbeyli kara yolunda 6 Nisan 2023’te meydana gelen heyelanda, seyir hâlindeki bir otomobilin üzerine kaya parçaları düşmüştü.
Kazada Himmetli İlkokulu ve Ortaokulunda görev yapan öğretmenler Pınar Kılıç, Dilek Altıparmak, Ümmühan Dilbilir ve Rahime Topak hayatını kaybetmişti.
Facianın ardından yolun daha güvenli hâle getirilmesi amacıyla güzergâhta iyileştirme yapılmasına karar verilmişti.





