FATF açıkladı: Türkiye gri listeden çıkarıldı

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), bugün gerçekleşen genel kurul toplantısının ardından Türkiye’yi gri listeden çıkarma kararı aldı.

FATF açıkladı: Türkiye gri listeden çıkarıldı
Yayınlama: 28.06.2024
Düzenleme: 28.06.2024 12:52
A+
A-

FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye’yi 2021 yılında gri listeye almıştı.

FATF’ın Singapur’daki toplantısında Türkiye’nin gri listeden çıkarılması kararı çıktı. Türkiye’nin FATF’ın artırılmış izleme sürecine tabi olmayacağına karar verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FATF Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere Singapur’a gitmişti.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN ‘BAŞARDIK’ MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FATF’nin Singapur’da yaptığı toplantıda katıldı.

Bakan Şimşek Twitter (X) hesabından, Türkiye’nin kara paranın aklanmasının önlenmesine yönelik FATF gri listesinden çıkış haberini “Başardık” mesajıyla paylaştı.

TÜRKİYE BUGÜN GRİ LİSTEDEN ÇIKMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Twitter (X) hesabından, Türkiye’nin kara para aklama ve terörizmin finansmanın engellemesine yönelik çalışmalar sonucunda gri listeden çıktığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanının engellenmesine yönelik tamamlamış olduğumuz eylem planı sayesinde, Türkiye bugün gri listeden çıkmıştır.

Bu gelişme ile birlikte uluslararası yatırımcıların ülkemizin finansal sistemine olan güveni daha da güçlenmiştir. Kararın, hem finans sektörümüz hem de reel sektörümüz açısından son derece olumlu sonuçları olacaktır.

Türkiye’nin gri listeden çıkmış olması, uluslararası kaynak girişini hızlandıracak ve borçlanma maliyetleri üzerinde pozitif etki yaratacaktır.

Ülkemize yönelik sermaye akışının ivmelenmesiyle Türk lirası varlıklara olan ilginin artması, dezenflasyon sürecini de hızlandıracaktır.

Hazine ve Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere, bu süreçte emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

 

Kaynak: Özel Haber - Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.