EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ ADANA’DA YETKİLİ SENDİKA OLDU

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer konuyla ilgili Öğretmen Evi’nde basın açıklaması düzenledi.

EĞİTİM-BİR-SEN ADANA ŞUBESİ ADANA’DA YETKİLİ SENDİKA OLDU
Yayınlama: 29.05.2024
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 15 Mayıs mutabakatlarına göre Adana’da eğitim-öğretim ve bilim hizmetleri alanında yetkili sendika oldu.  Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer konuyla ilgili Öğretmen Evi’nde basın açıklaması düzenledi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer basın açıklamasına başlarken sendikalarının kuruluşuna değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Bir araya gelme sebebimiz 15 Mayıs mutabakatımız onuncu defa Adana’da en fazla üyeye sahip olan yetkili bir sendika olmamız dolayısıyla bir araya geldik. Tabii bizim sendikamız 1992 yılı 14 Şubat’ında kurulmuştur. Rahmetli kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan hem Öğretmen, hem şair, hem yazar. Allah ondan razı olsun. Bu yıl da  Eğitim Birsen’imizin Memur-Sen’in de öncüsü mevcut lokomotifi Eğitim-Bir-Sen’in kuruluşunun 32 yıl dönümünde eğitim Adana şubesi olarak onuncu yetki yılımızı 15 Mayıs’tan sonra kutluyor olmak, bunu sizlerle paylaşıyor olmak çok kıymetli.”

“ÇOK GÜÇLÜ BİR TEŞKİLATIMIZ VAR”

Mehmet Sezer, “Hem Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde hem de Pozantı’da 2 tane ilçemizde tekrar yetki bayrağımızı aldık. Bu da çok kıymetli. Tabii bu bir başarıdır. Onuncu defa üst üste Adana genelinde yetkili olmak muhteşem bir şey. Bu nasıl oluyor? Çok güçlü bir teşkilatımız var. Yani sadece burada bizim 7 kişiyi görüyorsunuz. İcabında yönetim kurulumuzu. Bundan ibaret değil 31 kişilik bir divanımız var. Her ilçede yedişer kişilik yönetimlerimiz var. Kadınlar komisyonumuz var. Onların da örgütlenmesi var. Ayrıca teşkilat komisyonu yani çok geniş bir teşkilatımız var.  Ama bu teşkilat birbirine zincirlerle çok güçlü bağlı ve birbirine sürekli enerji üreten bir teşkilat. Eğer bu olmamış olsa zaten bu başarı yani iktidarlı bir şekilde oynuyor üst üste başarı devam edemez” dedi.

 “EN GÜÇLÜ KAZANIMLARIMIZ 2022 YILINDA YAPTIK”

Mehmet Sezer basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Üstelik öyle bir başarı ki en yakın Adana’daki eğitim çalışanları arasındaki sendikaya yaklaşık 4 bin üye fark atan bir sendika. Tabii geçen yıl biz 2022 yılında muhteşem kazanımlar elde ettik. Ben Adana’da 14 yılda Eğitim-Bir-Sen şu an itibariyle başkanlığını yapıyorum.  17 yıldır da Adana teşkilatının içerisindeyim. En güçlü kazanımlarımız 2022 yaptık. Ama bir türlü o zaman o kazanımlar olduğu dönemde bazen işte basınla bir araya gelsek te, sosyal medyadan paylaşsak da şu an sizin anlatmak istediğinizi karşı tarafın ne anladığı önemli.  Belki biz eksik kaldık anlatamadık.”

“BİZ BU ŞUBELER ARASINDA 2023 YILI NİSAN AYINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUK”

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Sezer, “ Ama 2023 yılı seçimlerden bir ay önce 2023 Nisan ayı bizim tekrar yani durağanlaşıp belki bir miktar aşağıya tekrar yükselmeye başladığımız bir dönem.2023 seçimden bir ay önceki nisan ayı, çok kıymetli özellikle altını çiziyorum. Ardından o dönemde Türkiye genelinde biz şampiyon olduk. Ne demek bu Türkiye geneli şampiyon? Eğitim-Bir-Sen 81 vilayet yaklaşık 150’e yakın şubesi var. Düzüm şubemizde. Biz bu şubeler arasında 2023 yılı Nisan ayında Türkiye birincisi olduk. Genel Başkanımız Ali Yalçın ve tüm teşkilatımız tarafından tebrik edildi, kutlandı” diyerek ifade etti.

Mehmet Sezer basın açıklamasında öğretmenlere yönelik yaşanan şiddete değindi:

“ Birkaç hafta önce eğitimci arkadaşımızı geldi bir tanesi silahla vurdu. İlk defa meclise gelecek öğretmen meslek kanunu içerisinde eğitimciye şiddetle ilgili bir maddenin olacağını söylediler. Bizde çok ısrar ettik. Biz valilik önünde diğer sendikalar ile birlikte bir araya geldik. Birlikte hareket ettik.”

Kaynak: Özel Haber - Meryem Ünal/ Sevil Çakmak

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.