Dün gece etkili olan sağanak yağış; Adana, Mersin ve Osmaniye’yi vurdu!

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Ümit Gül - Adana'da sağanak yağış ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu. Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü...

Dün gece etkili olan sağanak yağış; Adana, Mersin ve Osmaniye’yi vurdu!
Yayınlama: 09.12.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Çağlacan Kurt/ Ümit Gül – Adana’da sağanak yağış ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu.

Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak etkisini gösterdi. Zaman zaman dolu şeklinde devam eden yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, ev ve iş yerlerinde ise baskınları meydana geldi. Söz konusu yerler vatandaşlar tarafından temizlendi.

Mersin ve Osmaniye göle döndü

Osmaniye’de kırsal mahallelerde etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle yollar göle göndü, ağaçlar devrildi, ekili alanlar zarar gördü. Mersin’de etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar yolda mahsur kaldı. Araçların yolda kaldığı mahallelerde yağmurla gelen suyun tahliyesi için Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) ekiplerince çalışma başlatıldı. Öte yandan, Tarsus-Mersin seferini yapan bir tren, raylarda oluşan birikinti nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Yolcular, diğer hattan gelen trene taşındı. Ekipler, raylarda temizlik çalışması başlattı.

TCDD Taşımacılık AŞ, yağışlardan dolayı bugün Adana-Mersin arası yolcu trenlerinin işletilemediğini bildirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.