Doğru: Süt krizi tahminimizden de önce geldi

(HABER MERKEZİ) –TOROS - Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, aylardır çiğ süt fiyatının artırılması gerektiğini, aksi takdirde inek kesimlerinin devam edeceğini ve süt tedarikinde...

Doğru: Süt krizi tahminimizden de önce geldi
Yayınlama: 03.10.2022
A+
A-

(HABER MERKEZİ) –TOROS – Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, aylardır çiğ süt fiyatının artırılması gerektiğini, aksi takdirde inek kesimlerinin devam edeceğini ve süt tedarikinde sıkıntı yaşanacağını dile getirdiklerini anımsatarak, “Süt krizi maalesef beklediğimizden hızlı bir şekilde gerçeğe dönüştü” dedi.

Mutlu Doğru, Bakanlık tarafından verilen süt priminin 15 Mayıs’tan itibaren 20 kuruştan 50 kuruşa yükseltildiğini ancak bu artış da tek başına üretimin devamı için yetersiz kaldığından inek kesimlerinin hızlandığını ve şu anda süt sanayicisinin tedarikte zorlanınca panik yaşadığını ifade etti.

Aylardır maliyetin çok yüksek olduğunu, ineklerin kesime gittiğini, yakında süt tedarikinde sorunlar başlayacağını her ortamda gündeme getirmelerine rağmen sözlerinin dinlenmediğini belirten Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, “7.50 TL fiyatı ve üreticiye verilen  finansman şartlarını yeterli görerek, üreticinin kazandığını savunan ve sektördeki bu kötü gidişatın sorumlusu olanlar şimdi panik halinde serbest piyasaya müdahale etme telaşı içindedir” dedi.

Süt üreticisi olarak üretici temsilcisi olarak tedarik zincirinde bozulma riski olduğunu aylardır gündeme getirdiklerine vurgu yapan Mutlu Doğru, şunları söyledi: ” Üretici daha fazla dayanmayınca süt ineklerini kesime göndermeye devam etti. Bir yandan da fabrikalar boş kalamayacağı için fiyatları kendiliğinden artırarak süt tedarikini çözmeye çalıştılar. Şu an 10 TL ye kadar sözleşmeler yenilenmeye başladı. Sanayici fabrikalar kendiliğinden fiyat artırarak Ulusal Süt Konseyini bay pas etti. Buna gerek var mıydı? süt ineklerinin bu kadar kesilmesine gerek var mıydı? hayır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.