“Diş Hekimliğinin Dünü Bugünü” sergisi

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Bilimsel Diş Hekimliği’nin 114. Yılı nedeniyle, Prof. Dr. İlter Uzel’in Antik Mısır Uygarlığında bilinen ilk diş hekiminden Mezopotamya Uygarlığına, Orta Çağ İslam Uygarlığından Modern...

“Diş Hekimliğinin Dünü Bugünü” sergisi
Yayınlama: 24.11.2022
A+
A-

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Bilimsel Diş Hekimliği’nin 114. Yılı nedeniyle, Prof. Dr. İlter Uzel’in Antik Mısır Uygarlığında bilinen ilk diş hekiminden Mezopotamya Uygarlığına, Orta Çağ İslam Uygarlığından Modern Diş Hekimliğinin Doğuşuna kadar temel bilim araştırmalarının içerdiği sergi açıldı.

Dt. Fatih Güler, yeni açılan fakülteler içerisinde YÖK’ün, eğitime başlama kriterlerini tamamlamayanların kapatılması gerektiğini savunarak, “Kontenjanlar, eğitimin niteliğini arttıracak şekilde azaltılmalıdır. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın, niteliksiz tedavi yaratan performans uygulamaları ve MHRS üzerinden planlanan tedavi süreleri, olması gereken zamana yayılmalı, hasta ve hekim odaklı bir planlamaya geçilmelidir” görüşünü dile getirdi.

Yıllarca özel sağlık kuruluşlarında çalışıp, BAĞKUR’dan emekli olan diş hekimlerinin, emekli aylıklarının büyük çoğunlukla asgari ücretin altında olduğuna vurgu yapan Dt. Fatih Güler, Bu miktardaki emekli aylığı, emekli aylığı olmaktan çok, sosyal yardım görünümündedir.BAĞKUR ve SGK’dan emekli olan diş hekimlerinin aylıkları, kamudan emekli olan meslektaşlarının emekli aylıkları seviyesine getirilmelidir. Akademik mesleklere BAĞKUR içinde ayrı bir kategori oluşturulmalı ve gerekli düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.