Geçtiğimiz hafta sonu Adana’da özellikle Cumartesi ve Pazar günleri gölgede 46 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı, bugün 42 dereceye geriledi. Kentte haftalardır etkisini sürdüren kavurucu hava, hem vatandaşları hem de açık alanda çalışanları zor durumda bırakırken, Meteoroloji’den gelen son tahminler Adanalılar için adeta müjde niteliğinde oldu.


Sıcaklıklar Kademeli Olarak Düşecek

Meteoroloji verilerine göre, yarın hava sıcaklığı 37 derece, Cumartesi günü ise 34 derece olacak. Pazar ve Pazartesi günleri sıcaklıkların 33 derece seviyelerine kadar ineceği tahmin ediliyor. Bu düşüş, özellikle dış mekânda çalışanlar ve sıcak hava nedeniyle zor günler geçirenler için önemli bir rahatlama sağlayacak.


Nem Hâlâ Etkili Olacak

Sıcaklıklar düşse de, Adana’ya özgü yüksek nem oranı nedeniyle hissedilen sıcaklık değerlerinin yer yer gerçek sıcaklığın üzerine çıkabileceği belirtiliyor. Uzmanlar, “Termometreler daha düşük dereceleri gösterse de nem oranı yüksek olduğu için boğucu hava birkaç gün daha sürecek” uyarısında bulunuyor.

Adana'da Operatörün Hızlı Müdahalesi Büyük Felaketi Önledi
Adana'da Operatörün Hızlı Müdahalesi Büyük Felaketi Önledi
İçeriği Görüntüle


Vatandaşlara Uyarılar

Yetkililer, serinleme beklentisine rağmen vatandaşların sağlıklarını korumak için dikkatli olmalarını öneriyor. Özellikle güneşin dik açıyla geldiği 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıda uzun süre kalınmaması, bol su ve mineral desteği alınması, ince ve açık renkli kıyafetler tercih edilmesi tavsiye ediliyor.


Geçen Hafta Rekor Kırılmıştı

Geçtiğimiz hafta sonu ölçülen 46 derecelik sıcaklık, son yılların en yüksek değerlerinden biri olarak kayıtlara geçti. Kavurucu sıcaklar, günlük yaşamı olumsuz etkilerken klima ve soğutucu cihazlara olan talebi de artırdı. Özellikle yaşlılar, kronik rahatsızlığı olanlar ve çocuklar, sıcak çarpması riski nedeniyle en fazla etkilenen gruplar arasında yer aldı.
Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki hafta başından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerine yaklaşacağını ve kent genelinde daha yaşanabilir bir hava koşulunun oluşacağını bildirdi.

Kaynak: Haber Merkezi