Daha Tatlı Karpuzlar Seçmek İçin İki Parmak Hilesi

Büyük, sulu bir karpuz satın alıp bunun bir fiyasko olduğunu öğrenmenin hayal kırıklığı gibisi yoktur. Ancak,  mağazada en lezzetli karpuzu seçmenin basit bir yolu vardır ve bu, parmaklarınızın ucunda bulunabilir.

Daha Tatlı Karpuzlar Seçmek İçin İki Parmak Hilesi
Yayınlama: 30.06.2024
A+
A-

Vurma numarasını duymuş olabilirsiniz (yani, olgun karpuzlar, eklemlerinizle vurduğunuzda daha içi boş bir sese sahip olma eğilimindedir). Ancak bir diğer harika ipucu, her seferinde tatmin edici derecede tatlı bir seçim sağlayabilecek denenmiş ve gerçek bir görsel ipucu için meyvenin kalın kabuğundaki işaretleri iki parmağınızla ölçmektir.

Bu kolay tüyo, olgun bir kavun ile henüz olgunlaşmamış, hem tadı hem de dokusu soluk olan bir kavunu kolayca ayırt etmenize yardımcı olabilir. Lezzetli tatlı ve canlandırıcı tadı ve sulu, sert eti yerine, olgunlaşmamış bir karpuz taneli ve oldukça yumuşak olabilir. Bu, kavunların asmadan toplandıktan sonra olgunlaşamaması nedeniyle çok erken hasat edilmesi durumunda meydana gelir.

Sadece parmaklarınızı kullanarak, cansız bir kavuna düşmekten vazgeçebilir ve her seferinde süpermarketteki en tatlı ve en olgun seçeneği seçebilirsiniz. İşaret ve orta parmaklarınızı bir araya getirin ve bunları meyvenin dış kısmındaki işaretlere göre ölçmek için kullanın. En olgun toplama için, zıt yeşil şeritler yaklaşık iki parmak genişliğinde olmalıdır.

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.