Adana Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımını rahatlatmaya yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şehir içi trafiğinin en yoğun noktalarından biri olan D-400 Karayolu üzerinde yapımı süren farklı seviyeli kavşak projesinde sona yaklaşılırken, köprünün üst bölümünün önümüzdeki hafta başında trafiğe açılması planlanıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, D-400 Karayolu Girne Bulvarı Ege Bağatur Üst Geçidi'nde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden son durum hakkında bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Geçer, projenin tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, "D-400 trafiğine nefes aldıracak Farklı Seviyeli Kavşak Projemizde sona yaklaştık. Önümüzdeki hafta başında köprünün üst kısmını trafiğe açarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Alt yoldaki çalışmalarımız ise aralıksız devam edecek." dedi.

D400Yolyapımı (2)Sıradaki Durak Asri Mezarlık Kavşağı

D-400 üzerindeki ulaşım yatırımlarının bununla sınırlı kalmayacağını ifade eden Geçer, üst geçidin ardından yeni bir kavşak projesinin daha hayata geçirileceğini açıkladı.

Başkan Karataş'tan Kaymakam Necati Aktan'a veda ziyareti
Başkan Karataş'tan Kaymakam Necati Aktan'a veda ziyareti
İçeriği Görüntüle

Geçer, "Alt yoldaki çalışmalar sürerken hemen ardından Asri Mezarlık önündeki köprülü kavşak projemizi başlatıyoruz. Bölgede özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltacak bu önemli yatırımın Adana'mıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

D400Yolyapımı (1)Trafikte Bekleme Süresi Azalacak

Adana'nın en işlek ulaşım arterlerinden biri olan D-400 Karayolu üzerinde gerçekleştirilen farklı seviyeli kavşak projeleriyle, trafik akışının hızlandırılması, kavşaklardaki bekleme sürelerinin azaltılması ve sürücülere daha güvenli bir ulaşım imkânı sunulması hedefleniyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım altyapısını güçlendirecek projeleri etap etap hayata geçirerek şehir trafiğini daha konforlu ve akıcı hale getirmeyi sürdürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi