VerdeFolio Takımı TEKNOFEST 2025’te Finalde
Çukurova Üniversitesi, bu yıl İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2025’te önemli bir başarıya daha imza attı. Üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan VerdeFolio Takımı, geliştirdikleri “ESG Tabanlı Yapay Zeka Destekli Algoritmik Yatırım” projesiyle Finansal Teknolojiler Finalinde yarışmaya hak kazandı.
Akademisyen ve Öğrencilerden Ortak Başarı
Takımda Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cenk Şahin danışman olarak yer alırken; öğrenciler Emiş Ayda Ünaldı, Zeynep Turunç ve Ferhat Karataş projeye katkı sundu. Üniversite yönetimi, finale kalan ekibi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
ESG Odaklı Yapay Zekâ Projesi
Takımın geliştirdiği proje, çevresel (Environmental), sosyal (Social) ve yönetişim (Governance) kriterlerine dayalı olarak yapay zekâ destekli yatırım algoritmaları oluşturmayı hedefliyor. Projenin, finans dünyasında sürdürülebilir ve etik yatırım modellerine katkı sağlayacağı belirtiliyor.
Çukurova Üniversitesi’nden Destek
Üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Yapay zekâ ile ESG odaklı yatırım çözümleri geliştiren öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyor, final yarışmasında başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.