Çukurova GİAD’dan Vali Köşger’e ziyaret

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Ana Konteyner Limanı tahsisinin imzalanmasının büyük sevinç ve heyecan yarattığını belirterek, “Konteyner Limanı, Kimya Organize Sanayi, Enerji İhtisas Bölgesi, Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi bölgesi yatırımları kentimizi bölgemizin parlayan yıldızı yapacak. Türkiye’nin yeni yüzyılında Adana’nın yeni yüzyılı da başladı” dedi.

Çukurova GİAD’dan Vali Köşger’e ziyaret
Yayınlama: 31.07.2024
A+
A-

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Genel Sekreter Av. M. Alperen Pişkin, Sayman Eren Can, Yönetim Kurulu Üyeleri S.Bikem Uludağ, Aynur Aydın, Mehmet Çatalbaş ve Kubilay Kurluk, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti.

Adana Ana Konteyner Limanı tahsisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanması sonrası gerçekleşen teşekkür ziyaretinde Adana ekonomisi, sanayisi, yatırımlar, kentleşme konuları ele alındı. Adana sevdalısı işadamlarının üye olduğu Çukurova GİAD’ın kenti için çalıştığını vurgulayan Sakarya, “Adana Ana Konteyner Limanı tahsisinin Cumhurbaşkanımız tarafından imzalandığı müjdesinin hemen ardından sizin Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı yapım işinin ihaleye çıktığı müjdeniz Adana’da çifte sevinç, coşku ve heyecan yaratmıştır. Yumurtalık Enerji İhtisas Bölgesi, Kimya Organize Sanayi Bölgesi, Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi ve Adana Ana Konteyner Limanı yatırımlarıyla Adana bölgenin parlayan yıldızı olacak. Türkiye’nin yeni yüzyılında Adana’nın yeni yüzyılı da başladı. Önümüzdeki süreçte şehrimizin önü bu yatırımlarla, devletimizin, hükümetimizin desteğiyle, Allah’ın izniyle açık” dedi. Sakarya, Adana’nın konteyner limanıyla birlikte, Adana OSB’yi Pozantı’ya bağlayacak yeni bir otoyola ivedilikle ihtiyacı olduğunu, Adana’yı Yumurtalık’a bağlayacak yolun da yapılması gerektiğine dikkat çekti.

BÖLGESEL KALKINMA

Vali Köşger, Adana’nın her alanda gelişip, kalkınması için çalıştıklarını, Enerji İhtisas, Kimya Organize, Tarıma Dayalı Organize sanayi bölgeleri ve Adana Ana Konteyner Limanı’nın Adana ekonomisinin yanı sıra bölge ve ülke ekonomisine de büyük katkı koyacağını vurguladı. Bölgesel kalkınmanın önemine dikkat çeken Köşger, “Ne yaparsak hep beraber yapacağız. Bölgesel birliktelikle yapacağız, bölgesel kalkınmayı birlikte sağlayacağız. Şu an bütün ekonomi neredeyse Marmara bölgesine yığılmış durumda. Marmara’nın da yükünü biraz almak, hafifletmek lazım. Dolayısıyla yeni stratejik yatırımların mutlaka Akdeniz’e, Adana’ya, Mersin’e kaydırılması lazım. Bunu da hep beraber yapacağız. Şehrin önde gelenlerinin, STK’ların çalışması, birlikte hareket etmesi lazım. Bölgesel kalkınma için Adana ve Mersin’in birlikte bu sinerjiyi yakalaması lazım. İnşallah bunu hep beraber oluşturacağız. Adana’ya yapılan büyük yatırımların gerçekleşmesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza, Adana milletvekillerimize desteklerinden dolayı, şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Çukurova GİAD / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.