“ÇOK ÇEŞİTLİ KOLEKSİYONER AĞIMIZ BULUNUYOR”

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak - Adana’da düzenlenen 2. Tesbih ve Doğal Taş Fuarında Medusa Antik Mücevherler  stant açarak antika ürünlerini sergiledi. 12...

“ÇOK ÇEŞİTLİ KOLEKSİYONER AĞIMIZ BULUNUYOR”
Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Meryem Ünal/ Sevil Çakmak – Adana’da düzenlenen 2. Tesbih ve Doğal Taş Fuarında Medusa Antik Mücevherler  stant açarak antika ürünlerini sergiledi. 12 yıldır antika işi yapan Emre Ayhan stantta sergilediği ürünlerinin tarihçesini ve geçmişte ne işe yaradığından bahsetti.

Emre Ayhan antika ürünlere nasıl ulaştıklarını şu şekilde söyledi; “Antika ürünlere belirli illerde kurulan antika pazarları mevcut. Antika pazarları olsun, sosyal medya müzayede şirketleri var onlara katılım sağlıyoruz. Çarşı Pazar geziyoruz. Online siteleri takip ederek alacağımız ürünlere ulaşıyoruz. Çok çeşitli koleksiyoner ağı olduğu için her gelen müşterinin farklı bir alanı ve merakı olduğundan dolayı bu alandaki müşteriler burayı gördüğü zaman çok beğeniyorlar.”

“NADİRLİK DERECESİNE GÖRE FİYATTA DA DEĞİŞİM GÖSTERİYOR”

Ayhan fuara getirdiği ürünlerin tarihçesi ve özelliklerinden şöyle bahsetti; “Bugün düzenlenen fuara Osmanlı dönemi madalya ve nişanlar getirdik. Bu madalyalar gazilerimizin ve Mehmetçiklerimizin kan ile kazandığı şeref nişaneleridir. Şu anda onları sergiliyoruz. Bunun yanında Osmanlı dönemi kama kılıçlar, Osmanlı döneminden kalma belirli birçok antika ürünler burada mevcut. Yine bunun yanında da kendi mücevher sektörümüzde var. İki işi aynı anda yürütüyoruz. Arkeolojik stilde takılır da tasarlıyoruz. Onları da fuar alanına getirdik. Fiyatlarımız her üründe değişim gösteriyor. Nadirlik derecesine göre fiyatta da değişim gösteriyor. Bir de kondisyon ile alakalı bir durum mevcut.  Ürün ne kadar temiz ve nadir olursa o kadar çok kıymetli oluyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.