CHP’li Şevkin: “Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılması büyük bir milli servet kaybıdır”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, mecliste yaptığı konuşmada Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kapatma kararı alanlara sert tepki gösterdi.

Yayınlama: 30.07.2024
Düzenleme: 30.07.2024 17:02
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kapatma kararı alan AKP iktidarına sert tepki gösterdi.

Adana Havalimanı’nın kapanmaması için aylardır mücadele eden CHP’li Dr. Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, “Unutulmamalıdır ki; buranın kapatılması büyük bir milli servet kaybıdır” dedi. AKP iktidarının sık sık milliyetçilikle mangalda kül bırakmadığını vurgulayan Dr. Şevkin, “Muhalefeti genel olarak vatan hainliği ile suçluyorlar. Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılması milli servet kaybıdır. Bu kararı nereye koyacaklar?” diye sordu.

“2 MİLYON METREKARE ARAZİYE SAHİPTİR”

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın Türkiye’nin en iyi 3’üncü havalimanı konumunda olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, “Hâlihazırda 2 milyon metrekarenin çok üstünde arazisi olan havalimanında genişletme çalışmaları yapılabilir. Şehre, merkeze yakınlığıyla dünyanın 1’incisidir. Dünyanın en iyi havalimanları listesinde yer almaktadır. Türkiye’de kâr eden 9 havalimanından biridir ve teknik altyapısıyla Türkiye’de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı tüm uçaklara hizmet veren bir havalimanıdır” diye konuştu.

“MİLLİYETÇİLİKLE MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLAR NEREDE?”

Kar, buz, fırtına ve türbülansta 24 saat açık, aletli iniş sisteminde birinci sınıf kategorisinde yer alan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın hizmet vermeye başladığından bugüne kadar hiçbir zaman depremden, selden, afetten etkilenmeyen tek havalimanı olduğunu vurgulayan Dr. Şevkin, “Unutulmamalıdır ki buranın kapatılması büyük bir millî servet kaybıdır. Sık sık milliyetçilikle mangalda kül bırakmayanlar, muhalefeti genel olarak vatan hainliği ile suçluyorlar. Havalimanının kapatılması milli servet kaybıdır. Bu kararı nereye koyacaklar?” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Müzeyyen Şevkin / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.