CHP’li Barut: “Halkın iktidarında Adana Havaalanı tekrar açılacak”

Ayhan Barut, Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle milyonlarca insanın kullandığı Adana Havaalanı’nın kapatılmasına tepki göstermeyi sürdürdü, sözünü tutmayan AKP iktidarını kınadı.

CHP’li Barut: “Halkın iktidarında Adana Havaalanı tekrar açılacak”
Yayınlama: 10.08.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Atatürk’ün talimatıyla 1937 yılında hizmete açılan Adana Şakirpaşa Havaalanı’nın AKP iktidarı tarafından kapatılmasına karşı tepkisini sürdürdü.

Yolcu garantili Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle yıllık 5 milyondan fazla insanın kullandığı Adana Havaalanı’nın kapatılmasına adeta isyan eden Barut, “Adana Havaalanımızı kapatanlar, ülkemizin birinci sınıf tarım topraklarını ranta kurban edenler halka hesap verecek! Adana için çok büyük kayıp anlamına gelen bu utanılacak kararı alanları, hemşehrilerimiz ve bizler asla affetmeyeceğiz, sandıkta hesap soracağız. Çok yakında kavuşacağımız halkın iktidarında, Adana Havaalanı daha da iyileştirilerek tekrar halkımızın kullanımına açılacak” dedi.

“RANT VE TALAN HIRSIYLA KIYDILAR”

Taban suyu yüksek olan bir yerde, birinci sınıf tarım arazilerine ve göçmen kuşların göç yolları üzerine kurulan Çukurova Bölgesel Havalimanı’yla rant vurgusu yapan Ayhan Barut, “Adana’ya üvey evlat muamelesi yapanlar, değerlerini yok edenler, itirazlarımıza rağmen, halkımızın haklı isyanına karşın geri adım atmadı. Dünyanın en bereketli topraklarına, birinci sınıf tarım arazilerine rant hançeri sapladılar. Üstelik burası göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunuyor. Taban suyunun yüksekliği de ayrı bir risk teşkil ediyor. Sanki başka yer yokmuş gibi rant ve talan hırsıyla beton döktüler. Dünyanın en bereketli ovalarından birisine kıydılar” diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN TALİMATIYLA AÇILDI”

AKP iktidarına tepkisini sürdüren Ayhan Barut, sözlerine şöyle devam etti:

“Adana’ya kötülük yapmaktan başka bir şey yapmıyor, bütün değerlerimizi yok ediyorlar. Yapımı yılan hikayesine dönen ancak ısrarla yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle Niğde’den Mersin’e, Osmaniye’den Hatay’a, Adana’dan Kahramanmaraş’a, hatta bazı zamanlarda Gaziantep ve Şanlıurfa’nın dahi yararlandığı Adana Havaalanımızı yok ettiler. Milyonlarca insanımızın güvenle kullandığı, Ulu Önder Atatürk’ün talimatıyla kurulan ve 1937 yılından bu yana kullanılan havalimanımıza söz verdikleri halde kıydılar. Adana veya Mersin yarışı yapmıyor, doğruları savunuyor ve hakkımızı arıyoruz. Çukurova Bölgesel Havalimanı Mersin sınırları içinde, ihtiyacı karşılayacak bir biçimde, Mersinli komşularımızın da istediği şekilde kentin daha uygun bir bölgesine yapılabilirdi. Ancak bunların gözü hiçbir şey görmüyor ranttan başka.”

“SORULARA YANIT YOK”

İktidar mensuplarının ‘Adana Havaalanı kapatılmayacak’ açıklamalarını da sert sözlerle eleştiren Ayhan Barut, şöyle konuştu:

“Adana Şakirpaşa Havaalanı’nı yolcu uçuşlarına kapatanlar, yolcu uçaklarının inip kalkmasına, yolcuların uçakla Adana’ya gelip gitmek için bu havaalanını kullanmasına izin vermeyenler yalan söylemekten, algı operasyonu yapmaktan geri durmuyor. Doğru olmadığı halde, ‘Adana Havalimanı kapatılmayacak’ diyerek lafı dolandırıyor, aklımızla dalga geçer gibi açıklamalarda bulunuyorlar. Madem havaalanımız kapatılmıyor, niye şimdi yolcu uçağı kalkıp inmiyor? Niye insanlarımızın uçak bileti almasına izin verilmiyor? Daha önceden bu tarihlere Adana’ya uçakla gelmek veya Adana’dan gitmek isteyenler işlem yapamıyor ve yeni açılan havalimanına yönlendiriliyor.”

ÇAĞRI YAPTI, UYARDI

Adana Havaalanı’nın kapatılmasına sessiz kalmayacağını tekrarlayan Ayhan Barut, şunları kaydetti:

“AKP iktidarının Adana’ya darbe vurmasına, milyonlarca insanın güvenle kullandığı havaalanımızı kapatma kararına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Adana Havaalanının kapatılmasıyla sadece her yıl burayı kullanan milyonlarca insanımız mağdur edilmedi. Havaalanı kapatıldığı için havayolu şirketleri bilet alan yolcuları Gaziantep gibi illere yönlendirip onları orada ulaşım imkanından mahrum ederek mağdur etti. Havaalanında faaliyet gösteren taksicilerimizin, diğer bütün esnaflarımızın işi ve ekmeği elinden alındı. Havaalanında çalışan geçici ve taşeron işçilerimiz, onlarca emekçimizin işini çaldılar. Adana Havaalanımızı kapatanlar, ülkemizin birinci sınıf tarım topraklarını ranta kurban edenler halka hesap verecek! Adana için çok büyük kayıp anlamına gelen bu utanılacak kararı alanları, hemşehrilerimiz ve bizler asla affetmeyeceğiz, Adana Havaalanımızı kapatanlara sandıkta hesap soracağız. Tekrar çağrı yapıyor ve uyarıyoruz; Tarihi yanlıştan bir an evvel dönülsün. Bu da bilinsin ki, çok yakında kavuşacağımız halkın iktidarında Adana Havaalanı daha da iyileştirilerek tekrar halkımızın kullanımına açılacaktır.”

Kaynak: Ayhan Barut/Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.