Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Ankara Haymana’da gerçekleştirilen ‘Değerlendirme ve Eğitim Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Köylü, Gazze’de on binlerce insanın göz göre göre katledildiğini belirterek, “Bütün dünyanın gözü önünde büyük bir soykırım yaşanıyor. Siyonistler, çocuklarımızı katlediyor, kadın-yaşlı demeden sivilleri öldürüyor. Üstelik bunu utanmadan ‘Bu çocukları öldürmemiz lazım’ diyerek meşrulaştırmaya çalışıyorlar” dedi.
Gazze’de tam bir abluka olduğunu vurgulayan Köylü, Mısır’da 20 tır dolusu insani yardım malzemesini hazır tuttuklarını belirterek, “Kapılar açılır açılmaz Gazze’ye ulaştıracağız. Fakat orada bir milyondan fazla insan aç, susuz, perişan şekilde yardım bekliyor. Çalışmalarımıza hız vermek zorundayız” diye konuştu.
“Küfür tek millet, Müslümanlar dağınık”
Köylü, halkı Müslüman olan ülkelerin liderlerinin bile Hamas’ı terör örgütü ilan ettiğini hatırlatarak, “Katliamlar karşısında sessiz kalmak en büyük ihanettir. Küfür toplulukları İsrail’in arkasında birleşmiş durumda; ABD, AB, İngiltere, Fransa, Almanya topyekûn destek veriyor. Müslümanlar ise dağınık, acziyet içinde” dedi.
“İnsanlar fevc fevc İslam’a giriyor”
Batılıların İslam’a ve Müslümanlara zulmünün gölgesinde umut verici gelişmelere de işaret eden Köylü, “Hiç beklemediğiniz binlerce, on binlerce insan topluca İslam’ı seçiyor. Batı er ya da geç ne kadar büyük bir hata yaptığını görecek” ifadelerini kullandı.
“Milli Görüş çizgisindeyiz, kavganın değiliz”
Türkiye’deki tabloya da değinen Köylü, “Müslümanların hali perişan. Biz Cansuyu ailesi olarak Millî Görüşçüyüz, kavgadan, ayrılıktan yana değiliz. Erbakan Hocamızın bize öğrettiği gibi canımızı teslim edinceye kadar bu davanın hizmetkârıyız” dedi.
1 milyon 600 bin muhtaca et ulaştırıldı
Cansuyu’nun 21’inci büyük kurban organizasyonunu başarıyla tamamladığını açıklayan Köylü, “Hayırseverlerin emanetlerini dünyanın dört bir yanında keserek, etleri tam 1 milyon 600 bin gerçek muhtaca ulaştırdık. Rabbimize hamdolsun” dedi.
Cansuyu’nun sadece kurban organizasyonu yapan bir dernek olmadığını da hatırlatan Köylü, “25 ana başlıkta faaliyet yürütüyoruz. Su kuyuları açıyor, yetimlere bakıyor, katarakt ameliyatları, sünnetler yapıyor, Kur’an-ı Kerim dağıtıyor, gıda ve canlı hayvan dağıtıyor, kalıcı eserler bırakıyoruz” diye konuştu.