Biçer: Memleketime, Mahalleme Aşık Bir İnsanım

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nevin Biçer Toros Tv’nin Konuğu Oldu.

Biçer: Memleketime, Mahalleme Aşık Bir İnsanım
Yayınlama: 08.02.2024
A+
A-

TOROS (Özel Haber) Melisa Karmış – Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nevin Biçer, Toros Tv’nin Youtube Kanalında yayınlanan Melisa ile Doğruya Doğru Programı’nın konuğu oldu. Kurtuluş mahallesi hakkında merak edilen sorunları yanıtlayan Muhtar Nevin Biçer, “Mahallemi ve mahalleme hizmet etmeyi çok seviyorum.” dedi.

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nevin Biçer, Toros Tv’nin Youtube kanalında Gazeteci Melisa Karmış’ın hazırlayıp sunduğu Melisa ile Doğruya doğru programının konuğu oldu. Program süresince kurtuluş mahallesine gerçekleştirdiği hizmetleri ve çalışma merakından bahseden Muhtar Biçer, 31 Mart Yerel Seçimlerinde tekrardan Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı olduğunu kaydetti.

Biçer, “Kurtuluş mahallesi oldukça köklü, nezih ve klas bir mahalledir. Bende ortalama 20 yıldır bu mahallede yaşadığımdan aslında muhtar olmadan öncede mahalleye oldukça hakimdim. Ama muhtar olmamla birlikte kurtuluş mahallesiyle daha iç içe olmaya başladım. Mahallemize hizmet etmek benim için bir zevk olduğundan severek hizmet ediyorum. Günde 3 kere mahallemin her sokağını gezerek hem vatandaşlarla hem esnaflarla iç içe mahallemizin için daha fazla ne yapabilirim diye plan yapıyorum. Kurtuluş Mahallesi çok eski bir mahalle olduğundan belki büyük projeler için elverişli olmayabilir ama yine de her bakımdan geliştirmek için çalışıyoruz. Sokaklarını, yolarını kaldırımlarını her daim kontrol ederek ihtiyaçları fark edip, Seyhan Belediyesi ile iş birliği içerisinde en kısa sürede gidermeye çalışıyoruz. Aslında muhtarların en birincil görevi de budur. Muhtarlar, vatandaşlar ve Belediye Başkanları arasında bir köprüdür. Mahalle sorunlarını ve mahallenin isteklerini dikkate alarak Belediye Başkanlarına iletip bir çözüm süreci oluşturmaktır. Sağolsun Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise mahalle için taleplerimiz konusunda bizleri şimdiye kadar hiç kırmadı ve en kısa sürede taleplerimi yerine getirmek için çalıştı. Bununla birlikte özellikle mahallenin ışıklandırmalarına hassasiyetle dikkat ediyorum. Çünkü kadınlarımız, kızlarımız özellikle geç saatlerde mahalle aralarında yürürken karanlık ve tedirgin olmaması için bu konuya özellikle dikkat ediyorum. Kadınlar ve kız çocukları benim için çok hassas bir çizgidir. Mahallemize kazandırdığımız kütüphane projesi ile 30 bin adet kitap dağıtımı yaptık. Vatandaşlarda âtıl durumlarda bulunan kitapları toplayarak, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ya da farklı kitapları okumayı sevenlere dağıtarak bir okuma sirkülasyonu başlattık. Bu da beni oldukça mutlu eden bir durumdur. Çünkü bu projeyle birlikte Adana’nın kitap okuma oranına %4’ler bir artış sağlamışız. Bunların yanı sıra pek tabi ki mahallemiz için geliştirdiğimiz yeni projelerimiz bulunmakta. 31 Mart Yerel Seçimlerinde mahalle sakinlerimiz takdir eder tekrar muhtar olursam hizmetlerime hız kesmeden devam edeceğim “ifadelerini kullandı.

“MAHALLEMİZİN EN DONANIMLI PARKININ YAKINDA AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Katıldığı program da kurtuluş mahallesine yaptığı hizmetleri anlatan ve canla başla gece gündüz çalıştığını kaydeden Biçer, Kurtuluş Mahallesinin oldukça donanımlı bir projesi olan yeni parkının da yakın zamanda açılacağının müjdesini verdi.

Nevin Biçer, “ Muhtarlığımız yanında oldukça eski bir alan bulunmaktaydı. Bazı vatandaşlar orayı semt pazarı yapma hususunda fikirler verse de en nihayetinde orası eskiden bir parktı. Çocuklarımızın güzel oyunlar oynayacağı ve keyifli vakitler geçireceği o parkı ellerinden çalmak istemediğimiz için orayı tekrardan park yapmaya karar verdik. Fakat bu defa daha donanımlı bir park olmasını istedik. Nitekim konu hakkında Seyhan Belediyesi ile görüştük ve teklifimizi kabul edince hızlı bir şekilde parkın yapım çalışmaları başlatıldı. Bu park çocukların hem keyifli vakit geçireceği bir alan olurken hem de içerisine kurduğumuz bir tesis ile ebeveyn ve çocuk arasında ki ilişkileri destekleyecek etkinlikler sağlayacağız. Bu tesiste ebeveyn ve çocukların birlikte oynayacağı oyun etkinlikleri ve çocukların birbirleri ile ortak oynayabileceği oyun türleri olacak. Bu saye de çocukların çevresi ile gerçekleştirdikleri iletişimi de kuvvetlendirmiş olacağız. Yine bu park alanının içerisinde glütensiz bir kafemiz olacak. Özellikle glütene alerjisi olan ve glüten tüketmeyi tercih etmeyen vatandaşlarımız için bir ayrıcalık sağlayacak. Bu projelerin bir tamamı Seyhan Belediyesi bünyesinde olup mahallemize hizmet sağlayacak. Mart ayı içerisinde de parkımızın açılışını yapmayı planlıyoruz. Memleketimi seviyorum ve mahallesine aşık bir bireyim. Bu yüzden mahallem için elimden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.