Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Orhan Bayram, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ilçe belediye başkanları hakkında verilen tutuklama kararlarına tepki gösterdi. Bayram, kararların adalete ve hukuka olan güveni sarstığını belirterek, “Adalet herkes için eşit, hukuk herkes için aynı olmalıdır” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Orhan Bayram, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ilçe belediye başkanları hakkında verilen tutuklama kararlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bayram, sosyal demokrat belediyecilik anlayışının Mersin’de hayata geçirildiğini belirterek, Seçer ve ilçe belediye başkanlarının hizmetleriyle Türkiye’ye örnek olduğunu ifade etti. Verilen tutuklama kararlarının adalete ve hukuka olan inancı derinden sarstığını savunan Bayram, sürece ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

“Ciddi kaygılar yaratıyor”

Gözaltı sürecinin uygulanış biçimine de tepki gösteren Bayram, çağrıldıklarında ifadeye gelecek kişilere şafak vakti gözaltı yapılmasının, masumiyet karinesinin göz ardı edilmesinin ve uzun gözaltı sürecinin hukuk devleti açısından soru işaretleri oluşturduğunu söyledi.

Bayram, son olarak verilen tutuklama kararlarının da adil yargılanma ilkeleri açısından ciddi kaygılar yarattığını belirtti.

“Tutuklama istisnai tedbir olmalı”

Araç sahipleri dikkat! Yeni dönem başladı
Araç sahipleri dikkat! Yeni dönem başladı
İçeriği Görüntüle

Hukukun kişilere ve makamlara göre değişmemesi gerektiğini vurgulayan Bayram, tutuklamanın bir cezalandırma yöntemi olarak kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

Bayram, “Hukuk kişiden kişiye, makamdan makama değişmemelidir. Tutuklama bir cezalandırma yöntemi değil, istisnai bir tedbir olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Mersin halkının seçimlerde ortaya koyduğu iradeye saygı gösterilmesi gerektiğini savunan Bayram, seçilmiş belediye başkanlarının hukuk önündeki haklarının korunması çağrısında bulundu.

Bayram açıklamasını, “Adalet herkes için eşit, hukuk herkes için aynı olmalıdır. Hak, hukuk, adalet” sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi