Başkan Karalar: “75 Sanat galerisi yapımı ihaleye çıktı fakat kimse girmedi”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar açıklamasında, ““Müteahhitler ihaleye girmemesinin sebebi sabit fiyat olmadığı ve gelen zam ile zarar etmelerinden dolayı girmediklerini belirttiler” dedi.

Başkan Karalar: “75 Sanat galerisi yapımı ihaleye çıktı fakat kimse girmedi”
Yayınlama: 09.07.2024
A+
A-

Adana Atatürk parkı içerisinde bulunan bir çok etkinliğe ev sahipliği yapan 75.Sanat Galerisi bilindiği üzere 6 Şubat 2023 tarihinde depremde ağır hasar aldığından dolayı yıkılmıştı.

Seçimlerden önce yapılan açıklamada 29 Mart tarihinde 75.Sanat galerisinin yapım işi için ihale yapılacağını önceki gün Büyükşehir meclisinde gündem dışı sorulan soruyu yanıtlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar “Daha önce eskisinden daha güzelini yapacağımı açıklamıştım. Seçimden önce Yayınlanan resmi ilan duyurusunda sizin de bildiğiniz gibi Adana 75.Yıl Sanat Galerisi Rekonstrüksiyon Uygulaması Yapım İşini 29 Mart’ta ihaleye çıktık. Fakat ihaleye kimse girmedi anlayamadım” dedi.

İnşaat malzemelerine her gün zam geldiğini söyleyen Karalar, “Müteahhitler ihaleye girmemesinin sebebi sabit fiyat olmadığı ve gelen zam ile zarar etmelerinden dolayı girmediklerini belirttiler. Bir anlaşma zemini bulduktan sonra yapımına hemen başlayabileceğini” belirtti.

 

 

Kaynak: Özel Haber - Serdar Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.