Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Sakarya Meydan Muharebesi’nin 104. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “104 yıl önce yazılan bu destanı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Başkan Ali Demirçalı, yayımladığı mesajında Sakarya Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti. Demirçalı, Atatürk’ün “Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz” sözlerinin, zaferin anlamını en güçlü şekilde özetlediğini belirtti.

“Bir Milletin Yeniden Dirilişi”

Demirçalı, Sakarya Meydan Muharebesi’nin yalnızca askeri bir zafer değil, aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşunun sembolü olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Sakarya Zaferi, milletimizin bağımsızlığa olan sarsılmaz inancının en büyük göstergesidir. 22 gün 22 gece süren bu destansı mücadele, Türk milletinin varoluş iradesini tüm dünyaya ilan etmiştir.”

“Şehitlerimizi Minnetle Anıyoruz”

Başkan Demirçalı, açıklamasında son olarak şu ifadeleri kullandı: “104 yıl önce yazılan bu destanı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna can veren tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Onların bıraktığı bu eşsiz mirası sonsuza dek yaşatacağız.”

Adanalı Polis Memuru Atilla Er Son Yolculuğuna Uğurlandı
Adanalı Polis Memuru Atilla Er Son Yolculuğuna Uğurlandı
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi