Bakan Şimşek enflasyon beklentisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı mesaj ile enflasyon beklentisini açıkladı

Bakan Şimşek enflasyon beklentisini açıkladı
Yayınlama: 16.08.2024
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşım ile enflasyon beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyona ilişkin yaptığı açıklamada, yıllık enflasyonun ağustos ayında belirgin bir şekilde gerileyeceği beklentisinde olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, konuyla ilgili şunları atardı; “12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentileri on aydır iyileşiyor. Temmuzda geçici etkiler kaynaklı yüksek gerçekleşen aylık enflasyon yıl sonu beklentisinde sınırlı artışa yol açsa da 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 28,7’ye gerilerken, 24 ay sonrası yüzde 19,3 oldu. Yıllık enflasyonun ağustosta da belirgin şekilde gerilemesini ve yılın kalan döneminde düşüşe devam etmesini bekliyoruz.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları anketi verilerini değerlendirerek sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

 

Kaynak: Özel Haber - Melisa Karmış

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.