Bakan Mehmet Şimşek ‘İstifa Etti’ iddialarına ilişkin savcılık soruşturma başlattı

Sosyal medya platformlarında birkaç gündür Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiği iddialarına ilişkin savcılık soruşturma başlattı.

Bakan Mehmet Şimşek ‘İstifa Etti’ iddialarına ilişkin savcılık soruşturma başlattı
Yayınlama: 25.08.2024
A+
A-

Halk arasında birkaç gündür konuşulan Hazine ve Maliye Bakan’ı Mehmet Şimşek’in istifa ettiği ve bu istifanın 26.08.2024 tarihi pazartesi günü duyurulacağı iddialarına ilişkin açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Bakan Tunç, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklama da konuya ile ilgili savcılığın soruşturma başlattığını vurguladı.

Bakan Tunç, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;  Bazı sosyal medya mecralarında Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri yaymak suretiyle borsa yatırımcısını yanlış yönlendirmeyi amaçlayarak zarara uğramalarına sebebiyet veren, olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine neden olan, maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlar ve yayanlar hakkında; Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi uyarınca “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan ve Sermaye Piyasası Kanununun 107/2 maddesi uyarınca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunu dezenformasyon ve gerçek dışı bilgilerle yanıltanlara, açıklama ve paylaşımlarla ekonomide spekülasyona neden olanlara müsaade edilmeyecektir.

İşte Bakan Yılmaz Tunç’un yaptığı o paylaşım; 

 

Kaynak: Özel Haber - Esra Solmaz Biricik Yıldız

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.