AVRUPA VE DÜNYA’NIN ÖNDE GELEN BEYİN CERRAHLARI BALCALI’DA BULUŞTU

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’nın ev sahipliğini yaptığı, 1. Çukurova Nöroşirurji İlkbahar Sempozyumu Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesin de gerçekleştirildi. Sempozyuma...

AVRUPA VE DÜNYA’NIN ÖNDE GELEN BEYİN CERRAHLARI BALCALI’DA BULUŞTU
Yayınlama: 27.05.2024
A+
A-

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’nın ev sahipliğini yaptığı, 1. Çukurova Nöroşirurji İlkbahar Sempozyumu Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesin de gerçekleştirildi. Sempozyuma Avrupa ve Dünya’dan çok önemli Beyin Cerrahları katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan toplantı moderatörü Çukurova Üniversitesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp İskender Göçer böylesine önemli bir bilimsel toplantıya ev sahipliği yapmaktan son derece onur duyduklarını ifade ederek, toplantı sonunda katılımcıların buradan son derece değerli bilgilerle ayrılacaklarına emin olduklarının altını çizdi.

Daha sonra söz alan Türk Nöroşirurji Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Emmez ise düzenlenen ve ilki gerçekleşen bu toplantıya başta Ülkemiz olmak üzere Avrupa ve Dünya’dan son derece önemli bilim adamlarının katıldığını belirterek, edinilecek faydalı bilgilerle Nöroşirurji alanında hizmet veren hekimlerin bilgi dağarcıklarını genişleteceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.

Son olarak söz alan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Nöroşirurji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk İldan da toplantıya katılımlarında dolayı bilim insanlarına teşekkür etti. İldan bu toplantıların ilkinin Çukurova Bölgesinde ve Balcalı yerleşkesinde yapılıyor olmasının kendilerine ayrıca bir sorumluluk yüklediğinin de bilincinde olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından sempozyumda oturumlara geçildi.Bu yıl sempozyumda 3 ayrı oturumda; Sellar-Parasellar Tümörlerin Transkranial Yaklaşımı, Endoskopik Endonazal Yaklaşımı ve son bölümde de Vestibüler Schwannom konularını, konuların çok değerli uzmanları ‘nasıl yapıyorum- Niçin’ temalı videolar ile sunum yaptı.

Kaynak: Balcalı Basın / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.