ATGAB’TA ZEYDAN KARALAR DÖNEMİ BAŞLADI

Adana Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığına Zeydan Karalar Seçildi.

ATGAB’TA ZEYDAN KARALAR DÖNEMİ BAŞLADI
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimi sonrasında Adana Turizmi Geliştirme ve Altyapı Hizmet Birliği’nin (ATGAB), ilk meclis toplantısı 10 Haziran tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Birlik Meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Yapılan oturumda, Adana Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Turizm Birlik Başkanlığına seçildi.

ATGAB Başkanı Karalar, Adana’nın turizm açısından dünyada 6-7 özelliği bir arada bulunduran ender kentlerden biri olduğunu belirterek sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Dünyada, Turist sayısı 2030’a kadar 1 milyar 800 milyon civarına çıkacak. Söylendiği gibi her turist bin lira bıraksa, dünyadaki toplam turizm pastasının değeri 1.8 trilyon dolar ediyor. Bu kadar büyük bir ekonomik değere, Türkiye’nin önem vermemesi, bundan yeterince faydalanmaması olumsuz bir durum. Umarım bundan sonra böyle olmayacak.

Kırsal turizmle ilgili Adana’dan daha uygun bir kent var mı bilmiyorum. Dünyanın en önemli 3 ovasından birine sahip. ‘Adana’da deniz var mı?’ diye sorarlar bana. Adana’nın uzun sahilleri var. Bu sahillerde çok sağlıklı kum mevcut. Kuzey Avrupa’nın son derece ilgi duyduğu sahiller bunlar.

Karadeniz ve Marmara balıklarının ardından, dünyanın en lezzetli balıkları da bizim kıyısında olduğumuz Akdeniz’de çıkar. Gastronomide zenginiz. Adana deyince kebap akla gelir fakat 600’e yakın olağanüstü lezzetimiz vardır. Portakal Çiçeği Karnavalımız var. Adana’nın Türkiye’de ve dünyada tanıtımına önemli katkı sağlıyor. Lezzet Festivali, Şalgam ve Kebap Festivalimiz var.

Bunlara ek olarak bir de tarih mevcut. 8-10 bin yıllık zengin bir geçmişi var. Bu kadar özelliği olan bir kentin, turizm de markalaşması, turizmden hak ettiği nasibini alması için birlik üyelerimizle Adana Adana Çalışmaya devam edeceğiz.”

ATGAB meclis üyelerine teveccühleri için teşekkür eden Zeydan Karalar, yeni dönemin Adanamıza hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: ATGAB / Haber Bülteni

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.