Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Cerit'i ziyaret ederek, enstitü çalışmaları hakkında bilgi aldı.

ATB’den yapılan açıklamaya göre, ziyarette yerel kaynaklardan temin edilen daneli tohumların enstitü arazilerindeki ekim alanları incelendi. Başkan Bilgiç ve Enstitü Müdürü Cerit, ayrıca iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve dijitalleşmenin tarımsal üretim üzerindeki etkileri ile bu alanlarda yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Atb Başkanı Bilgiç Geleceğin Tarımı Işbirligiyle Şekillenecek (1)

Aydem’in karbonsuz gelecek hedefi uluslararası platformdan geçer not aldı
Aydem’in karbonsuz gelecek hedefi uluslararası platformdan geçer not aldı
İçeriği Görüntüle

İşbirliğinin önemine dikkat çeken Bilgiç, “Geleceğin tarımla güçlendirilmesi için iki kurumun bilgi, tecrübe ve vizyon birliği; yenilikçi, çevreye duyarlı ve yüksek katma değerli bir tarım anlayışının gelişmesine önemli katkılar sunacaktır. Kurumlar arası bu güçlü işbirliği, verimli, dirençli ve rekabetçi bir tarımsal üretim yapısının oluşması adına bir dönüm noktası olacaktır.” dedi.

Kaynak: AA