Altın Koza Film Festivali İçin Nefesler Tutuldu

23-29 Eylül günleri arasında düzenlenecek 31’inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin basın toplantısı geçtiğimiz günlerde Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılmıştı.

Altın Koza Film Festivali İçin Nefesler Tutuldu
Yayınlama: 21.09.2024
A+
A-

2024 Adana Altın Koza Film Festivali ve Ödül Töreni için nefesler tutuldu. Bu 31.’si düzenlenecek olan Adana Altın Koza Film Festivali için geri sayım başlamışken yurttaşlar 2024 Altın Koza Film Festivali ne zaman sorusunu araştırarak festival tarihini öğrenmeye çalışıyor.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak festival tarihini ve jüri üyelerini duyurdu. En iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu ödülleri Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde sahiplerini bulacak.

“Ana teması şiddete dur olacak”

Altın Koza Film Festivali’nin bu yıl ki ana temasının “Şiddete Dur” olarak belirlendiği yapılan basın açıklamasında Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar tarafından açıklandı. Samancılar, “Festivalimizin Ana teması şiddete dur olacak. Çünkü ülkemizde ve dünyamızda yaşanan çocuk katliamları, kadın katliamları ve hayvan dostlarımıza yapılan zulüm ve şiddet var. Bizde onun için bu açılımla yola çıkarak şiddete dur diyoruz. Filistin sinemacıları bir açıklama yaptılar. Hollywood’da birçok sanatçı yollara döküldü. Ve bu yollara dökülme neticesinde de kimi şirketler veya menejerlik ajansları o oyuncuların işlerine son verdiler. Biz buradan duyarlığımızın altını çiziyoruz. Altın koza Film Festivali olarak Filistin Halkı’nın yanındayız. Filistin Halkının yanındayız. Filistinli sinemacılarının şanlı mücadelesine sonuna kadar destek veriyoruz. Yaşasın sinema, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik diyoruz” dedi.

Film gösterim tarihleri belirlendi

2024 Adana Altın Koza Film Festivali’ne sayılı günler kala, Film gösterim tarihlerinin broşürü Festival kurulu tarafından açıklandı.
31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Gösterim Çizelgesine linkten ulaşabilirsiniz:

 

Kaynak: Özel Haber - Çağlacan Kurt

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.