AKİB’ten bilgilendirme toplantısı

AKİB’ten bilgilendirme toplantısı
Yayınlama: 03.12.2022
A+
A-

 

 

(HABER MERKEZİ)-TOROS-Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) üyesi Adanalı sanayiciler ve ihracatçılar, ihracatın tabana yayılması, sürdürülebilir ihracat artışı sağlanması ve yüksek katma değerli ihracat için finansmana erişimin kolaylaştırılması amacıyla hayata geçirilen Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli hakkında bilgilendirildi.
Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB)  ve Adana Sanayi Odası’nın (ADASO) işbirliğiyle Adana Sheraton Grand Hotel’de düzenlenen Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet İhracatı Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem Şamiloğlu Erkoç, Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney ve İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE A.Ş.) Genel Müdürü Kasım Akdeniz, AKİB üyesi ihracatçıları güncellenen mevzuat ve hayata geçirilen desteklemeler hakkında sunumlar yaptı.
Etkinliğe Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (AKMİB) Başkanı Saadettin Çağan, Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Refik Onur Kılıçer, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Başkanı Fatih Doğan, ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri, bölge sanayicileri ve ihracatçı firmaların temsilcileri katıldı.

“Yeni model zor dönemde ihracatın finansmanında önemli rol üstelenecek”
Toplantının açılışında konuşan ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, küresel kriz ortamında ihracatın tabana yayılması, sürdürülebilir ihracat artışı sağlanması ve yüksek katma değerli ihracat için finansmana erişim hayati önem taşıdığını vurguladı. Başkan Kıvanç, “Hayata geçirilen Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli böylesine zor bir dönemde ihracatın finansmanında önemli rol üstlenecektir.” dedi.
Devlet kaynaklarının ihracatın sürdürülebilir artışının sağlanmasına ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı kazandırılması için seferber edildiğini belirten Başkan Kıvanç, “Yeni modelle birlikte tahsis edilen bu kaynakların tek çatı altında bütüncül bir şekilde hazırlanmasının firmalarımıza büyük kolaylıklar sağlayacağına inanıyorum. Bildiğiniz üzere, yeni uygulama öncesinde firmalarımız, önce faaliyetlerine ilişkin harcamalarını yapıp sonrasında ihracat desteklerine başvuruda bulunuyordu. Bu da kendilerine ayrıca finansman yükü doğuruyordu. Eximbank ve İGE A.Ş.’nin devreye girmesiyle destek başvurusu kabul edilen firmalarımıza prefinansman imkânı getirildi. Böylece teminat sorununa çözüm bulunarak firmalarımızın krediye erişim işlemleri de hızlandırıldı.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.