Akdeniz’e yeni bir semt pazarı yapılacak

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla bira araya geldiği Çay Mahallesi’ndeki esnafların talebi üzerine bölgeye en kısa sürede kapalı ve korunaklı bir semt pazarı kazandıracaklarını söyledi.

Akdeniz’e yeni bir semt pazarı yapılacak
Yayınlama: 26.09.2024
A+
A-

Esnaf ziyaretinde her yaştan vatandaşın sıcak ilgisiyle karşılaşan Sarıyıldız, çocuklara tatlı ikram etti; alışveriş yapan mahalleli kadınlar ile pazarcılık yapan gençlerle sohbet etti. Sarıyıldız’ın, ilerleyen yaşına rağmen pazarda su, çeşitli içecekler satan yaşlı bir vatandaşla diyalogları, görenleri tebessüm ettirdi.

“Çay Mahallemize kapalı, korunaklı bir semt pazarı yapacağız”

Ziyaretine ilişkin açıklama yapan Sarıyıldız, hem pazarcı esnafı hem de vatandaşların talep ettiği kapalı semt pazarının yakın bir zamanda mahalleye kazandırılacağının sözünü verdi. Pazarcı esnafının yaşadığı sorun ve sıkıntıları ortadan kaldıracaklarını vurgulayan Sarıyıldız; “Hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı, yazın sıcaklardan, kışın yağmur ve çamurdan korumak amacıyla mahallemize kapalı bir semt pazarı kuracağız. Pazarcılar Odası yönetimiyle, daha öncesindeki görüşmelerimizde projemizi anlattık, bu ihtiyacın aciliyetinin farkında olduğumuzu hep söyledik. Önümüzdeki yakın süreçte yetkili birimlerimiz; pazarcılar odamız ve muhtarımızla birlikte çalışmalarını hızlandıracak. Alt ve üstyapısıyla esnafımızın ihtiyacını karşılayabilecek, kentin batı tarafında olduğu gibi vatandaşlarımızın daha rahat ve kolayca alışverişlerini yapabilecekleri, korunaklı, kapalı bir pazaryeri projemizi hayata geçireceğiz” dedi.

Ziyaretinde pazar tezgâhlarını tek tek gezen Sarıyıldız, bundan sonra her hafta farklı mahallelerde pazaryerlerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşların talep ve şikâyetlerini dinleyeceklerini, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.